Головна Новини Світ ЄС Історичне рішення: Європейська рада вирішила розпочати переговори про вступ України до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Історичне рішення: Європейська рада вирішила розпочати переговори про вступ України до ЄС

Володимир Зеленський назвав це рішення перемогою України

14 грудня 2023, 20:13
Поділіться публікацією:

14 грудня  Європейська рада ухвалила історичне рішення, а саме прийняла рішення про початок переговорів щодо вступу до ЄС України та Молдови. Президент Зеленський назвав це рішення перемогою України та всієї Європи. Про ухвалене рішення повідомив голова Європейської Ради Шарль Мішель.

Історичне рішення: Європейська рада вирішила розпочати переговори про вступ України до ЄС

Європейська рада вирішила розпочати переговори про вступ до ЄС України (фото з відкритих джерел)

За його словами, Європейська рада також дала статус кандидата Грузії. Він повідомив, що переговори про вступ до ЄС з Боснією та Герцеговиною розпочнуться тоді, коли з країною буде досягнуто необхідного рівня відповідності критеріям членства.

На рішення Європейської ради одразу відреагував український президент Зеленський.

"Це перемога України. Перемога всієї Європи. Перемога, яка мотивує, надихає та зміцнює", — написав він, та ретвітнув повідомлення  Мішеля.

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали по те, що ЗМІ дізналися, чому Зеленського не запросили на саміт ЄСЛідери Європейського Союзу були налаштовані на те, щоб запросити президента України Володимира Зеленського на саміт ЄС у Брюсселі, проте не стали цього робити через побоювання щодо реакції угорського прем'єра Віктора Орбана. Сам Зеленський теж хотів особисто бути присутнім на саміті. 

Видання, посилаючись на двох європейських дипломатів, наголошує, що на зустрічі представників країн ЄС кілька послів висловили застереження щодо запрошення Володимира Зеленського на саміт. Вони побоювалися, що присутність українського президента може викликати несприйняття прем'єра Угорщини Віктора Орбана і зробить позицію угорця щодо України ще більш непоступливою. Крім того, саміт міг закінчитися скандалом через пряму суперечку між лідерами.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини