Головна Новини Світ ЄС ЗМІ дізналися, чому Зеленського не запросили на саміт ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, чому Зеленського не запросили на саміт ЄС

За інформацією Politico, Зеленського не запросили на саміт ЄС, бо злякалися реакції Орбана.

14 грудня 2023, 16:52 comments5632
Поділіться публікацією:

Лідери Європейського Союзу були налаштовані на те, щоб запросити президента України Володимира Зеленського на саміт ЄС у Брюсселі, проте не стали цього робити через побоювання щодо реакції угорського прем'єра Віктора Орбана. Сам Зеленський теж хотів особисто бути присутнім на саміті. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico" із посиланням на власні джерела.      

ЗМІ дізналися, чому Зеленського не запросили на саміт ЄС

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Видання, посилаючись на двох європейських дипломатів, наголошує, що на зустрічі представників країн ЄС кілька послів висловили застереження щодо запрошення Володимира Зеленського на саміт.

Вони побоювалися, що присутність українського президента може викликати несприйняття прем'єра Угорщини Віктора Орбана і зробить позицію угорця щодо України ще більш непоступливою. Крім того, саміт міг закінчитися скандалом через пряму суперечку між лідерами.

До самого старту саміту не було ясності, чи буде особисто Володимир Зеленський присутнім на заході чи ні.                                                                

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський, звертаючись до лідерів країн ЄС, заявив, що сьогодні дуже важливо, щоб об'єднана Європа не впала в нерішучість і не зрадила українського народу. Росія використовує нерішучість на свою користь.

Також видання "Коментарі" повідомляло – сьогодні у Брюсселі стартував саміт лідерів країн ЄС. Чого чекати від саміту? Чи лише в Угорщині тут є проблема? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

14 грудня 2023, 19:18

Клоуна на это мероприятие не заказывали. Им не до шуток уже

Ігор

14 грудня 2023, 17:46

Вперше в світовій історії "аналоговнетний" - корумпований вождь-лузер. "А какая разница" - каже населення. Йому б схаменутись, будувати укріплення, виробляти зброю - країна у прірву летить, а вони нерухомість скупають. Може з вікон розкішних домівок та високих парканів стріляти будуть, а може у гарних вишиванках зустрінуть Путина.


Новини