Головна Новини Світ ЄС Коли Україна вступить до ЄС: думка українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Україна вступить до ЄС: думка українців

Понад 60% українців вірять у вступ до ЄС менш ніж за 10 років

10 листопада 2023, 08:10
Поділіться публікацією:

Переважна більшість наших співвітчизників оптимістично налаштована щодо термінів вступу України до Європейського Союзу. Так 60,5% дотримуються думки, що Україна стане повноцінним членом ЄС менш ніж за 10 років. Але є й 20,6%, які вважають, що менш ніж через 2 роки Україна точно приєднається до ЄС. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування соціологічної служби Центру Разумкова на замовлення видання "Дзеркало тижня".

Коли Україна вступить до ЄС: думка українців

Європейський Союз. Фото: з відкритих джерел

Соціологи провели аналіз тих даних, які вдалося зібрати в результаті опитування та дійшли висновку, що сумарно 60,5% українців вважають, що Україні для проведення всіх необхідних реформ та виконання рекомендацій ЄС потрібно менше 10 років. Отже, менш ніж через 10 років Київ точно буде в ЄС. З цієї кількості є 20,6%, які кажуть, що це станеться за два роки – як декларує українська влада.

Ще 19,9% учасників опитування назвали реалістичним вступ України до ЄС через 3-4 роки, 14,3% — 5-6 років і 5,7% — через 7-9 років.

Лише 3,7% опитаних українців вважають, що Україна зможе стати членом Європейського Союзу через 10-15 років, ще 2% вважають, що це станеться через понад 15 років. Є 6,1% песимістів, які вважають, що Україна ніколи не приєднається до ЄС, а розмови про євроінтеграцію так і залишаться розмовами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — однією із топ-тем тижня є рішення Європейської Комісії (ЄК) рекомендувати розпочати у грудні переговори про членство України в Євросоюзі. Міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина запевняє, що чотири рекомендації ЄК не вплинуть на політичне рішення, яке прийматиметься на саміті у грудні. Які очікування від євроінтеграційних перспектив України, які вже обіцяє блокувати та сама Угорщина? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини