Головна Новини Світ ЄС Коли Україна зможе стати членом ЄС — прогноз президента Литви
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Україна зможе стати членом ЄС — прогноз президента Литви

Українському уряду може знадобитися близько 18 років на вступ держави до Євросоюзу

6 квітня 2021, 19:38
Поділіться публікацією:

Прагнення українського політикуму та пересічних громадян до Європи засвідчила нещодавня історія. Революція Гідності, подальше протистояння з Росією, покращення міжнародних стосунків — усе це підтверджує готовність нашої держави стати членом ЄС.

Коли Україна зможе стати членом ЄС — прогноз президента Литви

Президент Литви Гітанас Науседа. Фото: Robertas Dačkus

Прогноз щодо реальних термінів отримання подібних преференцій зробив литовський президент Гітанас Науседа, інформує "Європейська правда".

На думку чиновника, існує кілька варіантів розвитку подій. Найбільш реальним іноземний політик вбачає вступ України до Європейського Союзу за 18 років. У найгіршому випадку, вважає Науседа, можна розглядати термін у три десятиліття.

Президент Литви висловлює щирий жаль стосовно того, що до власного виходу на заслужений відпочинок не засвідчить історичного для України кроку. За інформацією журналістів, до пенсії Гітанасу Науседі залишилося лише 9 років. Втім, це замалий термін, на думку політика, для здобуття членства у Євросоюзі. Також очільник литовської держави підкреслює, що для цього необхідно плідно працювати у всіх необхідних напрямках.

Політик наводить приклад власної держави, яка боролася за можливість опинитися у ЄС аж 14 років. При цьому, нагадує Науседа, в українському суспільстві поки не спостерігається загальної підтримки такого шляху, тому це і займе більше часу, ніж у Литви.

Зі свого боку Гітанас Науседа обіцяє забезпечити партнерську і дипломатичну підтримку українському уряду в прагненні до ЄС. Крім іншого, політик додає, що за кілька років Раду Євросоюзу будуть очолювати представники колишніх пострадянських країн, серед яких буде і Литва (2027 рік; Польща — у 2025 році, а Латвія — у 2028 році, — ред.). На думку Науседи, це може допомогти в отриманні Україною перспективи членства у Європейському Союзі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, у чому бачить головну мету членства в НАТО Володимир Зеленський.

Також на порталі можна дізнатися про позицію Росії щодо співпраці та прийдешнього вступу України до Альянсу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Макс

6 квітня 2021, 20:39

Байка Глібова Про цуцика "А от мені — хоч і довіку б так... Живу у горницях, на килимах качаюсь, Жартуючи на сміх; Частенько з панночками граюсь І лащуся до них; І м'яко спать мені, і ласо можна їсти, І бігаю не в бур'янах, Сухенькі лапки, хвостик чистий, Не так, як твій, у реп'яхах... — Ет, реп'яхами дорікаєш! — Сказав Бровко.— А пам'ятаєш, Як у пекарні був щеням? Чи так жилося там? Замурзаний під лавкою тинявся...- Веселий Цуцик засміявся І каже: — То колись було, Та загуло... Дивись тепер, а не рівняй малого! — І він спесиво глянув на Бровка. — Як бачу, ти не робиш там нічого,- Сказав Бровко,— за що ж се честь така? — Дурний Бровко! Не розумієш,- Звиняй, що так кажу,- Я те роблю, чого ти не зумієш: На задніх лапках я по-вченому служу.-"

юрий гребенчук

6 квітня 2021, 19:16

в ес можно вступить если упорно работать но пока этого не видно

Внимательный

6 квітня 2021, 18:58

И ведь не соврал - через 18 лет Литва и другие нахлебники Европы поспособствуют получению Украиной ПЕРСПЕКТИВЫ!!!! вступления в ЕС)) Перспективы удлинятся и удлиняются!)


Новини