Головна Новини Світ ЄС Країна, яку обирали для переговорів, відмовилася стати майданчиком для зустрічі Трампа і Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна, яку обирали для переговорів, відмовилася стати майданчиком для зустрічі Трампа і Путіна

Фінляндія не хоче бачити на свої території диктатора Путіна, поки він не припинить вторгнення в Україну

9 серпня 2024, 17:41
Поділіться публікацією:

Фінляндія не планує приймати у себе можливу зустріч між російським диктатором Володимиром Путіним та колишнім президентом США Дональдом Трампом. Як повідомляє видання The Times, Гельсінкі відмовляється бути місцем для таких переговорів.

Країна, яку обирали для переговорів, відмовилася стати майданчиком для зустрічі Трампа і Путіна

Путін і Трамп

Видання нагадує, раніше Трамп заявив, що має намір укласти мирну угоду щодо припинення війни в Україні протягом першого дня свого можливого повернення на пост президента США. Він також висловив бажання відновити відносини з Путіним.

Як відзначає The Times, протягом холодної війни Гельсінкі було улюбленим містом для зустрічей між лідерами США та СРСР, однак зараз Фінляндія виключила можливість проведення подібних переговорів на своїй території. Міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен підкреслила, що такі переговори можливі лише за умови значних кроків з боку Росії, що свідчитимуть про її повернення до поваги міжнародного права.

"Наразі ми не ведемо жодного політичного діалогу з Росією, і ми не плануємо розпочинати його доти, доки Росія продовжуватиме вторгнення в суверенну державу по сусідству", — додала Валтонен.

The Times зазначає, що відмова Фінляндії прийняти переговори між США та Росією є свідченням зміни політики країни після вторгнення в Україну. Фінляндія відмовилася від післявоєнного нейтралітету і приєдналася до НАТО.

При цьому відомо, що Фінляндія раніше часто виступала посередником між ядерними наддержавами. Зокрема, в 1975 році в Гельсінкі було підписано Гельсінські угоди між Джеральдом Фордом і Леонідом Брежнєвим, у 1990 році тут зустрічалися Михайло Горбачов і Джордж Буш-старший, а в 1997 році — Білл Клінтон і Борис Єльцин. Зустріч Трампа з Путіним у 2018 році, ймовірно, стала останнім випадком, коли Фінляндія виступала посередником між ядерними державами.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Дональд Трамп розповів, коли саме він допоможе укласти мир між Україною та РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини