Головна Новини Світ ЄС Країни Балтії все більше озброюються через російську агресію
commentss НОВИНИ Всі новини

Країни Балтії все більше озброюються через російську агресію

Литва, Латвія та Естонія планують збільшити витрати на свою безпеку через війну Росії проти України.

9 грудня 2022, 19:56
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Литва, Латвія та Естонія домовилися збільшити фінансування оборони до 3%. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на прем'єр-міністрів трьох країн Балтії.

Країни Балтії все більше озброюються через російську агресію

Прапори країн Балтії. Фото: з відкритих джерел

Після російської агресії проти України країни Балтії хочуть інвестувати значні кошти в безпеку. Усі три країни заявляють про готовність виділити 3% в ВВП для військового сектору. Попри це лідери країн розійшлись в часових рамках, коли готові забезпечити збільшення фінансування оборонної спроможності.

Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте запевнила, що її країна 3% з ВВП зможе виділити вже у 2023 році.

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що через два роки витрати на оборону її країни перевищать 3% ВВП. Станом на сьогодні оборонний бюджет Естонії становить 2,3%, а в 2023 році він зросте до 2,9%.

Прем'єр-міністр Латвії Кріш'яніс Каріньш не уточнив, коли його країна досягне цієї мети. Зараз Латвія витрачає на оборону 2,2% ВВП.

Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте на спільній пресконференції висловила свої сподівання, що під час саміту НАТО у Вільнюсі у 2023 році буде досягнуто згоди щодо перспективи України в НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що країни Балтії узгодили контракти з американською компанією з виробництва зброї та планують закупити кілька потужних установок для своєї безпеки проти агресії Російської Федерації.

Також "Коментарі" писали про громадян Литви, які зібрали гроші на морський дрон для України. Окрім того, ініціатор збору вигадав промовисту назву для військової техніки, яка буде знищувати росіян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини