Головна Новини Світ Європа Країни Балтії закуповують потужну зброю в США проти росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Країни Балтії закуповують потужну зброю в США проти росіян

Литва готова купити артилерійські установки M142 Himars.

12 жовтня 2022, 15:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через війну в Україні спровокованою російським вторгненням країни Балтії вирішили поставити на своє озброєння сучасну техніку. Литовські ЗМІ з посиланням на міністра оборони Арвідаса Анушаускаса повідомляють, що їх країна замовить в США вісім ракетних артилерійських установок M142 Himars.

Країни Балтії закуповують потужну зброю в США проти росіян

Артилерійські установки M142 Himars. Фото з відкритих джерел

Литва планує підписати контракт про постачання до грудня 2022 року, а самі установки M142 Himars мають бути доставлені до 2025 року. Окрім того, Арвідас Анушаускас повідомляє, що інші країни Балтії Латвія та Естонія також будуть купувати ці системи. За попередніми даними країни планують замовити по шість установок M142 Himars.

Нещодавно влада Литви вирішила збільшити цьогорічні витрати бюджету на 148 мільйонів євро. Саме ці гроші підуть на американські установки та снаряди до них. Таким чином литовський оборонний бюджет складатиме 2,52% від ВВП країни.

Ракетні установки M142 Himars вдало показали себе в Україні. ЗСУ використовуючи американську зброю вдало знищували склади озброєнь та центри прийняття рішень російських окупантів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Литва, Латвія та Естонія заборонили в'їзд для росіян на свої території. Такі дії були прийняті країнами Балтії через різке збільшення кількості росіян, що перетинають кордон з їхніми країнами. Балтійці бояться, що росіяни можуть викликати дестабілізаційні рухи.

Також "Коментарі" повідомляли про голову служби розвідки Естонії, який попереджав НАТО про можливість російської атаки на Україну. У відповідь керівництв Північноатлантичного альянсу назвало естонську розвідку шизофрениками-прибалтами. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини