Головна Новини Світ ЄС 13-й пакет санкцій проти РФ вже на підході: Боррель розповів, чи встигнуть до 24 лютого
commentss НОВИНИ Всі новини

13-й пакет санкцій проти РФ вже на підході: Боррель розповів, чи встигнуть до 24 лютого

У січні ЄС почав готувати 13-й пакет санкцій проти Росії, але він буде скоріше символічним, його готують до другої річниці повномасштабної війни

20 лютого 2024, 08:30
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", Верховний представник Європейського Союзу із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель сподівається, що 13-й пакет санкцій для Росії буде схвалений до 24 лютого – до річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну. Про це топ-дипломат ЄС сказав під час прес-конференції після засідання міністрів закордонних справ країн ЄС.

13-й пакет санкцій проти РФ вже на підході: Боррель розповів, чи встигнуть до 24 лютого

Жозеп Борель. Фото: із відкритих джерел

"Ми обговорили 13 пакет санкцій, і я сподіваюся, що він буде схвалений до 24 лютого", — заявив Жозеп Боррель.

Також він зазначив, що на засіданні продовжили обговорення використання надзвичайних надходжень, отриманих від інвестування російських активів, які заморожені в Європейському Союзі.

"Метою є використання їх для сприяння відновленню України, але все ще немає повної згоди для того, щоб повністю реалізувати це рішення", — додав Жозеп Боррель.

Нагадаємо, попередній 12-й пакет санкцій Євросоюзу проти Росії було ухвалено 18 грудня. Тоді свій голос за його твердження відмовилася давати Австрія, яка має претензії до перебування Raiffeisen Bank International (RBI) у списку міжнародних спонсорів війни. Обговорення цього пакету тривало три місяці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто після зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн ЄС 19 лютого заявив, що Будапешт не блокуватиме тринадцятий пакет санкцій проти Росії. Таку позицію дипломат пояснив тим, що щодо цього санкційного пакету Угорщина не має більше питань, які торкаються її національних інтересів.

Також видання "Коментарі" повідомляло, чому санкції проти РФ не зупиняють війну: що відбувається навколо нового санкційного пакету.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини