Головна Новини Світ ЄС Лукашенко хоче війни: у ЄС відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко хоче війни: у ЄС відреагували

У Брюсселі нагадали білоруському диктатору, хто на континенті є справжнім агресором

2 квітня 2024, 16:07
Поділіться публікацією:

Європейський Союз не є агресивним блоком, а військова загроза в Європі безпосередньо походить від чинних керівників Росії та Білорусі. Про це під час брифінгу в Брюсселі заявив речник Єврокомісії з питань закордонних справ та безпеки Пітер Стано, коментуючи заяву Олександра Лукашенка про підготовку Білорусі до війни. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "24 канал".

Лукашенко хоче війни: у ЄС відреагували

Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

"Європейський Союз не веде війну. Тому, звичайно, нікому не потрібно боятися Європейського Союзу – лише тим, хто намагається підірвати повагу до міжнародних правил, демократії та прав людини", — заявив Пітер Стано.

За словами речника, саме ЄС змушений реагувати на загрозу зі сходу, а не навпаки.

"Ми вживаємо запобіжних заходів з першого дня повномасштабної агресії Росії проти України. Ми працюємо над тим, щоб Європа була краще підготовлена до протистояння всім загрозам, які походять від таких людей, як Лукашенко та Путін", — заявив Стано.

Представник нагадав, що Європейський Союз не вважає Лукашенка законно обраним президентом Білорусі, оскільки той сфальшував результати президентських виборів у 2020 році. Також Стано назвав білоруського диктатора співучасником військових злочинів, які вчинила Росія в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — диктатор Олександр Лукашенко заявив, що білоруси не хочуть воювати, проте готуються до війни. За його словами, Білорусь риє окопи біля кордону і, таким чином, хоче побудувати мирне майбутнє.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко здійснив робочу поїздку до Гродно, де зробив кілька заяв перед своїми прихильниками та журналістами. Диктатор заявив, що у Білорусі хочуть мирне майбутнє, тому риють окопи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини