Головна Новини Світ ЄС Макрон наполягає, щоб Росія та Білорусь брали участь в Олімпіаді в Парижі
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон наполягає, щоб Росія та Білорусь брали участь в Олімпіаді в Парижі

Макрон вважає, що росіяни та білоруси мають брати участь в Олімпіаді в Парижі

7 грудня 2022, 20:10
Поділіться публікацією:








Французький президент Еммануель Макрон вважає, що в Олімпіаді, яка відбудеться у 2024 році в Парижі, мають брати участь росіяни та білоруси, незважаючи на  російську війну, що триває. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на прес-конференцію президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха.

Макрон наполягає, щоб Росія та Білорусь брали участь в Олімпіаді в Парижі

Еммануель Макрон (фото з відкритих джерел)

"Президент Макрон заявив, що спорт не повинен бути політизований, і наголосив щодо Олімпіади та Паралімпіади 2024 року, що представники всіх країн, у тому числі й тих, що перебувають у стані війни, повинні брати участь у них", — сказав Бах.

Окрім цього, він також сказав, що олімпійський рух "має стати об'єднуючою, а не роз'єднувальною силою".

"Генеральна асамблея ООН, куди входять і Україна, і Росія, і Білорусія, визнала, що всі змагання мають бути організовані у дусі миру. Резолюція також підтримала політичну нейтральність олімпійського руху, а також місію МОК та олімпійського руху", — сказав Томас Бах.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Макрон розповів, що він зараз побачив у очах Путіна. Президент Франції Еммануель Макрон, котрий постійно шукає діалогу з російським диктатором Путіним, цього разу заявив, що він бачить в очах свого російського колеги образу на країни Заходу.   В інтерв'ю телеканалу "CBS News" лідер Франції уточнив, що ця образа Путіна базується на тому, що російське керівництво вважає, що США та Євросоюз мають задум, як домогтися припинення існування Росії. Еммануель пояснив, що париж, як один із лідерів ЄС, ніколи не прагнув до того, щоб створити якісь проблеми для Росії, навпаки, зазначив президент Франції, Париж і Москва завжди їм їли особливі, дружні стосунки. Франція та Росія мають дуже тісні культурні та історичні зв'язки. До того ж самі французи завжди з повагою ставилися до російського народу.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини