Головна Новини Світ ЄС Макрон та Шольц планують спільну вечерю у Берліні для обговорення важливих тем
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон та Шольц планують спільну вечерю у Берліні для обговорення важливих тем

На зустрічі планують обговорити енергетичну кризу в Європі та РФ.

28 вересня 2022, 22:01
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Лідер Франції Емануель Макрон планує зустрітись в Берліні з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. На неформальній зустрічі політики планують обговорити вибухи в Балтійському морі, санкції проти Російської Федерації та енергетичну ситуацію в ЄС. Про це повідомляє видання POLITICO.

Макрон та Шольц планують спільну вечерю у Берліні для обговорення важливих тем

Макрон та Шольц планують спільну вечерю у Берліні. Фото з відкритих джерел

Ця зустріч припадає на важливу для Німеччини дату – 3 жовтня, яке в країні відзначається як день возз’єднання Німеччини. Під час зустрічі лідери країн мали б узгодити свої положення перед самітом ЄС, який відбудеться 6-7 жовтня в Празі.

Окрім енергетичних проблем в ЄС, Шольц та Макрон мають обговорити подальшу допомогу Україні у війні проти Російської Федерації. Ця тема для обох політиків є доволі чутлива, адже більшість критикує їх через недостатню підтримку України.

Поки зустріч офіційно не підтвердили, адже Олаф Шольц наразі хворіє на коронавірус. Але німецький речник повідомляє, що Шольц сподівається на швидке одужання, яке дозволить взяти участь у важливих обговореннях.

Як передає POLITICO Макрон незабаром має намір оголосити про додаткову поставу гаубиці CAESAR в Україну. А в нещодавній розмові Шольца з Зеленським останній повідомив, що Німеччина не припиняє підтримувати Україну фінансово та військово.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що німецький політик розкритикував українських біженців. Опозиціонер каже, що українці доять Німеччину.

Також "Коментарі" писали про першу розмову Зеленського та Макрона, в якій президент України просив зателефонувати Путіну. Ця розмова сталась вранці 24 лютого.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини