Головна Новини Світ ЄС Макрон запропонував ЄС механізм реагування на надзвичайні ситуації
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон запропонував ЄС механізм реагування на надзвичайні ситуації

Макрон наголосив, що Європа повинна захищати свої кордони

10 грудня 2021, 11:10
Поділіться публікацією:

Європейському Союзу потрібен механізм реагування на надзвичайні ситуації, який кожна країна-член може задіяти, коли зовнішні кордони блоку опиняться під загрозою. Таку заяву зробив президент Франції Еммануель Макрон у четвер, 9 грудня. Про це повідомляє Reuters.

Макрон запропонував ЄС механізм реагування на надзвичайні ситуації

Президент Франції Еммануель Макрон - фото з відкритих джерел

Міграційні кризи на східному фланзі ЄС цієї осені підкреслили необхідність Європи посилити свою здатність контролювати, хто входить і виїжджає з блоку, сказав президент. Лише якщо Європа опанує свої зовнішні кордони, вільне пересування всередині Шенгенської зони блоку може функціонувати належним чином, додав Макрон, викладаючи ключову планку реформ під час ротаційного головування Франції у ЄС.

"Суверенна Європа для мене – це насамперед Європа, яка здатна контролювати свої кордони", – сказав Макрон на пресконференції.

Це відбувається через те, що тисячі мігрантів застрягли на східному кордоні ЄС, і, за словами Брюсселя, цю кризу спричинила Білорусь роздачею віз потенційним мігрантам на Близькому Сході, їх перевезенням і проштовхуванням через кордон блоку. Білорусь звинувачення відкидає.

Макрон сказав, що механізму надзвичайних ситуацій потрібно буде покладатися на підтримку прикордонного агентства ЄС Frontex, а також на підкріплення від національних правоохоронних органів, якщо це необхідно.

"Часто ми занадто повільні, щоб реагувати", – сказав Макрон.

Правила, які регулюють переміщення через відкриті кордони Шенгенської зони, також потребують перероблення, сказав Макрон, додавши, що хоче, щоб блок мав регулярні політичні зустрічі з питань міграції, так само як і з економічних питань.

Протягом багатьох років блок був глибоко розділений у своїй реакції на імміграцію та на те, як охороняти спільні зовнішні кордони своєї Шенгенської зони.

Що стосується економіки, президент Франції закликав блок переосмислити свою бюджетну структуру та змінити правила дефіциту, щоб заохочувати інвестиції після пандемії та стимулювати зростання, оскільки світ прагне вийти з кризи COVID-19. 

"Ми повинні перейти від Європи співпраці в межах наших кордонів до Європи, яка є могутньою у світі, повністю суверенною, вільною у своєму виборі та є господарем своєї долі", – сказав Макрон.

1 січня Франція вступає на шестимісячне головування в ЄС.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Макрон вручив Меркель найвищу нагороду у Франції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини