Головна Новини Світ Франція Макрон вручив Меркель найвищу нагороду у Франції
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон вручив Меркель найвищу нагороду у Франції

Вручення найвищої нагороди Франції відбулося у французькому виноробному регіоні Бургундія

4 листопада 2021, 12:05
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон вручив у тво канцлера Німеччини Ангелі Меркель орден Почесного легіону. Урочистості з нагоди вручення високої нагороди відбулися у французькому виноробному регіоні Бургундія. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на "УНІАН".

Макрон вручив Меркель найвищу нагороду у Франції

Макрон и Меркель. Фото: REUTERS

Президент Франції перед врученням ордена промовив зворушливу промову, зазначивши, що він високо цінує Ангелу Меркель і дуже вдячний їй за безцінні поради. Макрон зізнався, що Меркель вдалося багато чому його навчити, вчасно зробити необхідні підказки. Також Еммануель Макрон наголосив на тому, що внесок Ангели Меркель у посилення об'єднаної Європи просто величезний.

Лідер французів зазначив, що збереження єдиної Європи, посилення її – це все заслуга Ангели Меркель, бо багато в чому завдяки позиції канцлера ФРН Європі вдалося встояти, пройти непрості потрясіння і складності. Європа ніколи не забуде заслуги Ангели Меркель.

Для інформації Орден Почесного легіону має дуже велике значення для Франції. Ця висока нагорода була заснована ще Наполеоном Бонапартом у 1802 році. Його прийнято надавати громадянам Франції, а також представникам інших держав.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент РФ Володимир Путін поставив Меркель та Макрона перед фактом, що тепер вирішуватиме всі питання щодо України без її участі. Лідер Кремля незадоволений, що офіційний Київ намагається усі питання узгоджувати зі своїми союзниками та партнерами. Тому, впевнений Путін, немає жодної потреби вести діалог з Україною, коли, за фактом, від неї вже нічого не залежить.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини