Головна Новини Світ ЄС Мецола повідомила про дату переговорів щодо вступу України до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Мецола повідомила про дату переговорів щодо вступу України до ЄС

Президентка Європарламенту закликала почати переговори про членство України в Європейському Союзі.

4 березня 2023, 15:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президентка Європарламенту Роберта Мецола приїхала в Україну, де зустрілась з Володимиром Зеленським. У ході розмови Мецола повідомила, коли мають початись переговори про вступ України до ЄС. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Укрінформ".

Мецола повідомила про дату переговорів щодо вступу України до ЄС

Президентка Європарламенту Роберта Мецола. Фото з відкритих джерел

Після повномасштабного вторгнення Київ пришвидшив процеси входження до Європейського Союзу. У червні 2022 року Брюссель надав Україні статут кандидата. Таким чином українська влада почала працювати над вступом до ЄС, цей процес триватиме кілька років, а початком цього стануть переговори. Саме їх президентка Європарламенту сподівається почати у 2023 році.

"Я сподіваюся, що переговори про вступ можуть розпочатися вже цього року. Майбутнє України – в Європейському Союзі", — говорить Мецола.

Остаточне рішення про вступ України до Євросоюзу залежатиме від демократичних, політичних та антикорупційних реформ уряду.

"Темпи, з якими Верховна Рада та уряд просуваються щодо заявки на ЄС, мене вражають. Україна прагне якнайшвидше завершити імплементацію рекомендацій Єврокомісії та вже цього року розпочати переговори про вступ до ЄС", — заявила Роберта Мецола у Львові.

Після початку офіційних переговорів Єврокомісія оцінить українські реформи та надасть оцінку зі своїми висновками. Якщо оцінка виявиться позитивною, то 27 членів ЄС почнуть приймати Україну до Євросоюзу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, про ймовірну дату вступу України до Європейського Союзу.

Також "Коментарі" писали, що військовий експерт назвав конкретну дату перемоги України у війні з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини