Головна Новини Світ ЄС В Європарламенті назвали рік, коли Україна потрапить до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

В Європарламенті назвали рік, коли Україна потрапить до ЄС

Депутат Європарламенту назвав дату можливого вступу України в Європейський союз. На його думку, це буде в період головування Литви в ЄС.

2 березня 2023, 18:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній прем’єр-міністр Литви, а нині депутат Європейського Парламенту Андрюс Кубілюс дав прогноз, коли Україна може стати повноправним членом ЄС. На його думку, це станеться у 2029 році. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю Кубілюса для видання "Європейська правда".

В Європарламенті назвали рік, коли Україна потрапить до ЄС

Депутат Європейського парламенту Андрюс Кубілюс. Фото: з відкритих джерел

Андрюс Кубілюс вважає, якщо обидві сторони будуть працювати на зближення, то є всі шанси, що Україна стане членом ЄС у 2029 році. За його словами Україна має зробити всі необхідні реформи, тоді як ЄС докласти політичних зусиль, аби створити нову європейську архітектуру включно з такими країнами як Україна, Молдова та, можливо, Грузія.

Згідно з резолюцією Європарламенту переговори про вступ України до ЄС мають розпочатись у 2023 році. Кубілюс нагадав, що Литві потрібно було три роки на переговори з Євросоюзом, а Польщі – чотири. Тому, Україна має всі шанси закінчити переговори до кінця 2027 року, а потім ще 1-2 роки необхідно чекати на ратифікацію договору усіма членами ЄС. Цікаво, що у 2027 у ЄС головуватиме один з найбільших союзників України – Литва.

"Якщо працювати в гарному темпі, то можна сподіватися, що вже 2029 року Україна зможе брати участь у виборах Європарламенту як повноцінний член ЄС", — говорить Андрюс Кубілюс.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що п'ять країн Європи наростили імпорт з Російської Федерації з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Також "Коментарі" писали, що Китай критикує Євросоюз за заборону застосунку TikTok. Таке рішення ухвалили в ЄС через можливість шпигунства з боку Пекіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини