Головна Новини Світ ЄС Мери столиць європейських країн зібралися у Києві: про що говорили та що обіцяли?
commentss НОВИНИ Всі новини

Мери столиць європейських країн зібралися у Києві: про що говорили та що обіцяли?

Мери чотирьох європейських столиць запропонували Києву приєднатися до Пакту про Вільні Міста

12 січня 2023, 10:22
Поділіться публікацією:

Мер Варшави Рафал Тшасковський, Братислави – Матуш Валло, Праги – Зденеко Хрібо, Будапешта – Гергелі Карачон вирушили до Києва, щоб зустрітися з Віталієм Кличком. За наявними даними, польський чиновник, наприклад, уже підписав з українською стороною так званий "протокол про наміри", який незабаром дозволить передати Києву солідну частину метрополітену Варшави. Про це повідомляє видання Wyborcza.

Мери столиць європейських країн зібралися у Києві: про що говорили та що обіцяли?

Європейські чиновники в потязі, з відкритих джерел

Тшасковський не просто так поїхав до Києва з колегами із вищезгаданих країн. Усі учасники робочої поїздки є керівниками найбільших метрополій Європи. До того ж, сказано у повідомленні, у 2019 році між Варшавою, Будапештом, Прагою та Братиславою було підписано Пакт про Вільні Міста. Ця угода, упевнені експерти, дозволить країнам швидко, законно та організовано передати Україні необхідну допомогу для відновлення власного метрополітену. Варто додати, що під час зустрічі Києву офіційно запропонували приєднатися до Пакту.

Наголошується, що Тшасковський востаннє відвідував Україну 15 лютого 2022 року, за 9 днів до російського вторгнення. За даними ЗМІ, мер польської столиці особисто від себе пообіцяв передати Україні 10 поїздів метро, які перебувають на утриманні міського бюджету.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли про те, як зараз почуваються і де знаходяться польські волонтери, які днями були важко поранені під українським Бахмутом. ЗМІ з'ясували, що стан поляків стабілізовано, зараз вони перебувають в одній із клінік Кракова, надалі їх можуть транспортувати до однієї із закордонних клінік для проведення додаткових операцій та реабілітації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини