Головна Новини Світ ЄС "Мирний план" Китаю: у ЄС заявили, що Пекін ставить на один рівень агресора та жертву
commentss НОВИНИ Всі новини

"Мирний план" Китаю: у ЄС заявили, що Пекін ставить на один рівень агресора та жертву

Борель розкритикував мирний план Китаю щодо припинення війни в Україні

27 лютого 2023, 07:50
Поділіться публікацією:

У Європейському Союзі розкритикували пропозиції Китаю щодо врегулювання війни в Україні. Як передає видання "Коментарі", позицію ЄС озвучив Верховний представник Євросоюзу з питань закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель.

"Мирний план" Китаю: у ЄС заявили, що Пекін ставить на один рівень агресора та жертву

Жозеп Борель. Фото: з відкритих джерел

"Насправді це не мирний план, і в основному він повторює добре відомі тези китайського керівництва, деякі з яких ми розділяємо, а важливі відсутні. Вже зараз зрозуміло, що ключова проблема в тому, що він не відрізняє агресора від жертви, ставлячи сторони на один рівень", – заявив Жозеп Боррель.

Головний дипломат Євросоюзу заявив, що об'єднана Європа проаналізує пропозиції Китаю.

Євродипломат зазначив, що російська війна та напруженість у відносинах між Китаєм та США руйнують "те, що ми часто називаємо міжнародним порядком, заснованим на правилах".

Варто зазначити, 24 лютого китайське Міністерство закордонних справ опублікувало так званий "мирний план" зі своїми ідеями щодо врегулювання війни Росії проти України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні та за її межами активно продовжують обговорювати "мирний план" Китаю щодо врегулювання російсько-української війни. Свою думку висловив президент Зеленський, глави Франції та Білорусі збираються незабаром відвідати КНР, зважаючи на все, так само з прицілом переконати Пекін зайняти більш чітку позицію (щоправда, у Макрона і Лукашенка тут, схоже, різні завдання). У свою чергу США попереджають Китай, який не бажає відкрито засуджувати російську агресію, про неминучу відповідальність, якщо Пекін постачатиме Росії літальну зброю для війни проти України. Про що говорить китайський хід у цій війні? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ааааа

27 лютого 2023, 11:30

Секс без обязательств: без денег, все анонимно, реальные девки с реальными фото, без шлюx и кидал. Здесь девки сами хотят и первые пишут, я уже не первую снимаю здесь ----- https://min.lc/vix

Ігор

27 лютого 2023, 10:28

Важко відрізнити: яке Зло жертва, а яке Зло - агресор. Це як різниця між вуличними бандами у яких суперечка за сфери впливу. Особливо, коли в середині одного Зла 31 рік ворожнечі і насильницьке захоплення влади, все збудовано на корупції і брехні.


Новини