Головна Новини Світ ЄС На членство в ЄС претендує не лише Україна: з ким блок розпочав переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

На членство в ЄС претендує не лише Україна: з ким блок розпочав переговори

Євросоюз розпочав фактичні переговори щодо членства з Албанією

сьогодні, 14:52
Поділіться публікацією:

Сьогодні у Люксембурзі відбулося друге засідання Конференції з питань вступу до ЄС із Албанією на рівні міністрів – це початок фактичних переговорів щодо членства країни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні Ради ЄС.

На членство в ЄС претендує не лише Україна: з ким блок розпочав переговори

Європейський Союз. Фото з відкритих джерел

Делегацію Європейського Союзу очолював угорський міністр закордонних справ та торгівлі Петер Сійярто від імені угорського головування у Раді ЄС за участю комісара з питань сусідства та розширення Олівера Вархеї. Албанську делегацію очолював Еді Рама, прем'єр-міністр Албанії.

"Албанія демонструє добрі результати у процесі вступу до ЄС, і з відкриттям першого, фундаментального розділу переговорів про вступ до ЄС країна досягла ще однієї важливої віхи у своїх зусиллях щодо розширення", – зазначив Петер Сійярто.

Він підкреслив, що одним із ключових пріоритетів угорського головування є просування розширення ЄС, оскільки Європейський Союз потребує нового імпульсу, свіжої енергії та нових перспектив, які можуть забезпечити Західні Балкани.

Сійярто висловив сподівання на подальший прогрес Албанії на шляху до членства в ЄС.

Варто зазначити, що наприкінці вересня стало відомо, що шлях Албанії до ЄС буде відокремлений від шляху Північної Македонії – досі дві країни рухалися разом.

Шлях двох західнобалканських країн до членства в ЄС був пов'язаний із початком переговорів, які офіційно розпочалися влітку 2022 року. Однак через суперечки між Скоп'є та Болгарією фактичне відкриття розділів затримується без кінця, що впливає на прогрес Тирани.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо, чи громадяни Молдови підтримують членство в ЄС напередодні ключового референдуму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини