Головна Новини Світ ЄС Надії марні: Боррель пояснив, чому Захід не захищатиме Україну так, як Ізраїль
commentss НОВИНИ Всі новини

Надії марні: Боррель пояснив, чому Захід не захищатиме Україну так, як Ізраїль

Жозеп Боррель вважає, що вся справа у відсутності іноземних військових баз в Україні

17 квітня 2024, 08:32
Поділіться публікацією:

Захист західними союзниками неба України та Ізраїлю – це дві різні речі, їх не можна порівняти. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив Високий Представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель, пише "ЄП".

Надії марні: Боррель пояснив, чому Захід не захищатиме Україну так, як Ізраїль

Жозеп Борель. Фото: із відкритих джерел

Топ-дипломат Євросоюзу зазначив, що розгортання аналога ізраїльської системи "Залізний купол" у Європі зажадало б часу і великих грошей.

"По-друге, під час іранської атаки ракети пролітали над військово-повітряними базами, які належать Франції, США та Йорданії. І вони також захищали свої бази. В Україні цього немає. Там немає військово-повітряних баз, що належать США, Великій Британії чи Йорданії", – висловився дипломат.

При цьому він переконаний, що країни Європейського Союзу мають допомагати Україні у зміцненні протиповітряної оборони. Він сподівається, що на зустрічі міністрів оборони країн-членів ЄС, запланованій на 22 квітня, будуть надані "досить конкретні зобов'язання у цьому напрямі".

Варто зазначити, що у подібному ключі висловилися у Великій Британії та США.                                                                          

Так міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон заявив, що на сьогоднішній день ВПС Британії не готові збивати дрони-камікадзе над територією України, оскільки прямий конфлікт сил НАТО та російських військ "викличе тривожну ескалацію".

Читайте також на порталі "Коментарі" — на третій рік війни в Україні Білий дім на чолі з Джо Байденом опинився по один бік барикад із Кремлем через українські удари по НПЗ у Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини