Головна Новини Світ ЄС Напруга на кордоні: ЄС планує обмежити права мігрантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Напруга на кордоні: ЄС планує обмежити права мігрантів

Дозвіл на обмеження прав мігрантів отримають три країни, що межують з Білоруссю

1 грудня 2021, 18:38
Поділіться публікацією:

Європейський Союз запропонував у середу, 1 грудня, обмежити деякі права мігрантів на кордоні з Білоруссю, що є жестом підтримки держав-членів ЄС Польщі, Литви та Латвії. Пропозиція була висунута навіть незважаючи на те, що Брюссель визнав послаблення напруги на кордоні. Про це повідомляє Reuters.

Напруга на кордоні: ЄС планує обмежити права мігрантів

Мігранти на польсько-білоруському кордоні - фото з відкритих джерел

Комісар ЄС із внутрішніх справ Ілва Йоханссон заявила, що в останні тижні криза, схоже, вщухла, коли Білорусь повернула 1900 мігрантів до Іраку.

"Незважаючи на те, що ситуація послаблюється, ми повинні залишатися пильними. Цифри невисокі. Це не міграційна криза, це гібридна загроза", — сказала Йоханссон.

За її словами, близько 8 тисяч мігрантів зараз перебувають у трьох прикордонних країнах. Німеччина, яка є бажаним кінцевим пунктом призначення для багатьох, хто потрапляє до ЄС, повідомила, що до держави прибуло близько 10 000 людей.

Пропозиція Комісії, виконавчого органу ЄС, передбачає дозвіл трьом країнам, що межують з Білоруссю, надавати мігрантам притулок лише у визначених місцях, таких як певні пункти біля кордону, протягом наступних шести місяців.

Шукачі притулку можуть утримуватися на кордоні до 16 тижнів, втрачаючи постійне право на утримання всередині країни.

Благодійна організація Oxfam засудила ці пропозиції: "Підтримка затримання мігрантів на кордонах ЄС ставить політику над життям людей", — сказала Ерін Маккей, менеджер Oxfam з питань європейської міграції.
У Польщі, Литві та Латвії вже діють власні правила надзвичайних ситуацій, які призупиняють деякі права людини на місяці, і реальність, з якою стикаються мігранти, є суворішою, ніж те, що запропонувала Комісія.
Як повідомляли раніше "Коментарі", невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність відправити нелегальних мігрантів, які застрягли біля польсько-білоруського кордону, додому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини