Головна Новини Світ ЄС НАТО попередило Росію щодо наслідків нападу на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО попередило Росію щодо наслідків нападу на Україну

Представники НАТО попередили Росію, що будь-яка загроза незалежності України матиме наслідки

30 листопада 2021, 18:00
Поділіться публікацією:

НАТО і США під час зустрічі західного військового альянсу щодо намірів у вівторок, 30 листопада, попередили, що Росія заплатить високу ціну за будь-яку нову військову агресію проти України. Про це повідомляє Reuters.

НАТО попередило Росію щодо наслідків нападу на Україну

Держсекретар США Ентоні Блінкен і генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вітають один одного під час зустрічі міністрів закордонних справ НАТО в Ризі - Reuters

Як заявив журналістам генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед переговорами міністрів закордонних справ альянсу в столиці Латвії Ризі, Захід уже продемонстрував, що може застосувати економічні, фінансові та політичні санкції проти Москви.

"Росії доведеться заплатити високу ціну, якщо вона знову застосує силу проти незалежності нації України", — сказав Столтенберг.

Очікується, що державний секретар США Ентоні Блінкен проінформує своїх 29 колег з НАТО з даними розвідки Вашингтона стосовно того, що відбувається на східному фланзі альянсу та в Україні, яка не є членом НАТО.

"Будь-які ескалаційні дії Росії викликали б велике занепокоєння Сполучених Штатів, і будь-яке поновлення агресії призведе до серйозних наслідків. Ми будемо тісно консультуватися з союзниками та партнерами по НАТО в найближчі дні щодо того, які ми повинні зробити кроки як альянс, щоб зміцнити нашу оборону, посилити нашу стійкість, посилити наш потенціал", — сказав Блінкен на прес-конференції перед зустріччю.

Прагнення Києва до інтеграції із Заходом спричинило протистояння з Москвою. Двічі скупчення російських військ цього року на кордонах України насторожили Захід. За словами західних чиновників, у травні російські війська там налічували 100 000 осіб, що стало найбільшим показником з моменту захоплення Криму.

Москва відкинула припущення України про те, що вона готується до нападу, і заявила, що нікому не загрожує, відстоявши своє право розмістити війська на власній території.

Великобританія та Німеччина підтримали попередження НАТО.

"Ми будемо стояти разом із нашими колегами-демократами проти зловмисної діяльності Росії", – заявила міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс.

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас сказав, що підтримка НАТО України є постійною, і Росії доведеться заплатити високу ціну за будь-яку агресію.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого Захід звинувачує в прагненні розколоти Європейський Союз, посилаючи мігрантів на кордон членів НАТО, зокрема Польщі, Латвії та Литви, наголосив, що Мінськ не сидітиме осторонь у разі війни.

"Зрозуміло, на чиєму боці буде Білорусь", — сказав він, маючи на увазі Москву, чия фінансова та політична підтримка допомогла йому пережити масові громадські протести в серпні 2020 року.

Як повідомляли раніше "Коментарі", 30 листопада зберуться міністри закордонних справ країн НАТО для обговорення ситуації з військовими навчаннями біля східних кордонів України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини