Головна Новини Світ Решта світу У НАТО обговорять план дій на випадок вторгнення Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО обговорять план дій на випадок вторгнення Росії

Міністри країн-членів НАТО зберуться на дводенну зустріч

30 листопада 2021, 14:59
Поділіться публікацією:

30 листопада зберуться міністри закордонних справ країн НАТО для обговорення ситуації з військовими навчаннями біля східних кордонів України та як протидіяти нарощенню російських військ. Адже країни Заходу непокояться, що Кремль може почати наступ. Про це пише France 24.

У НАТО обговорять план дій на випадок вторгнення Росії

НАТО обговорить ситуацію на кордоні з РФ, фото з відкритих джерел

Зустріч відбувається в Ризі на фоні того, що вдруге за 2021 рік збирається незвичайна концентрація сил біля України, за словами генсека НАТО. В Альянсі не знають чого чекати від Путіна, тож міністри мають обговорити плани дій на випадок вторгнення Росії на українські території.

НАТО хоче продемонструвати Кремлю, що Росію чекають серйозні наслідки, якщо вона буде загрожувати Україні. В той же час західні партнери намагаються не спровокувати РФ на агресивні дії. Під час переговорів буде підійматися питання надання Україні додаткової підтримки та потенційного посилення сил НАТО в країнах Східної Європи.

Зустріч триватиме два дні, на неї від України поїде представник МЗС.

Україна не підпадає під дію пакту про колективну оборону Альянсу. Раніше президент США Джо Байден заявляв, що хоче поговорити з лідерами Росії чи України, щоб послабити зростаючу напругу.

Однак крім питання про наступ на Україну, на зустрічі в першу чергу обговорять не менш стратегічне питання щодо ситуації на кордонах з Білоруссю. Нагадаємо, що деякі мігранти з кордону почали повертатися до Іраку. Однак в Польщі та Литві говорять, що не слід думати, що все скінчилося, адже випробування єдності Заходу продовжиться.

Як повідомляв портал "Коментарі", Пентагон закликав Росію та Білорусь не посилювати напругу та уникати провокацій та дестабілізації на кордонах.

Також ми писали, що народний депутат вважає, що Росія не нападатиме, а військові навчання — це лише політичний маневр.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини