Головна Новини Світ ЄС Не можу сприйняти, як людина може віддавати наказ вбивати дітей, - прем'єр Ірландії про війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Не можу сприйняти, як людина може віддавати наказ вбивати дітей, - прем'єр Ірландії про війну

Прем'єр-міністр Ірландії відвідав Україну та пояснив свою позицію

11 липня 2022, 16:15
Поділіться публікацією:

Міхал Мартін, прем'єр-міністр Ірландії дав інтерв'ю для телеканалу Рада. Чиновник приїжджав до Києва з офіційним візитом та поділився враженнями від відвідин Бучі, Ірпеня та Бородянки. За словами Мартіна, Ірландія підтримує членство України в ЄС, а народ шокований тим, якою жорстокою є ця війна: неприцільні обстріли, жорстокість до мирних, вбивство цивільних.

Не можу сприйняти, як людина може віддавати наказ вбивати дітей, - прем'єр Ірландії про війну

Дублін, фото ілюстративне / Pixabay

Звісно війна матиме наслідки для економіки: вартість палива та енергетики зростає, продовольство перетворюється на зброю, є ризик голоду в Африці та на Середньому Сході, є міграційна проблема. Ірландія відкрила двері та скасувала візові вимоги для 40 тисяч біженців з України, говорить прем'єр. 

Для українців влада забронювала готелі — в кімнатах оселилися біженці. Місцеві пропонували для житла квартири та будинки, місцеві школи прийняли українських дітей. Біженці отримують необхідну медичну допомогу та соціальне страхування. 

"Народу я розповім, що ми зробили вірно, коли дозволили людям жити в Ірландії. Ми — маленька країна й для нас це багато біженців, але ми раді допомогти. Ми продовжимо підтримку вашого кандидатства. Я запропонував допомогу для вашого уряду, ми збільшимо обсяги гуманітарної допомоги. Нам пропонували для відбудови Рівне, але розглянемо й інші напрямки допомоги. Ми продовжуємо ставити питання в Радбез ООН щодо припинення війни, надали фінансування для суду в Гаазі на розслідування злочинів росіян", — говорить Міхал Мартін.

Крім того, ірландець говорить, що український народ дуже стійкий, згуртований, з дуже організованою владою, він вражений стійкістю, рішучістю та єдністю українців, непохитною вірою в незалежність, ідентичність, в свободу та культуру. Також чиновник додав, що президентом Зеленським люди в Ірландії захоплюються, а саме його мужністю, що він залишився в Києві.

"Посилення авторитарних режимів непокоїть мене. Я вірю в консолідацію демократії, я прихильник вашого членства та розширення ЄС. На жаль, мала статися ця жахлива війна, щоб демократії світу об'єдналися та сказали: досить. Канада, ЄС, США, Британія, Японія — країни згуртувалися як потужна сила й заявили: є кращий спосіб життя й нам треба потрудитися щоб його захистити", — додав міністр та зазначив, що ця війна стала уроком для його країни та спонукала посилити оборону країни.

Наостанок він сказав, що йому запала фото з жертвами удару в Краматорську, серед яких були діти. "Не можу сприйняти як людина може почати війну й давати наказ вбивати дітей. Пояснити чи виправдати це неможливо", — говорить він

Як писав портал, в Польщі розслідують побиття українки посеред вулиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини