Головна Новини Світ ЄС Німеччина роздратована діями Угорщини щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина роздратована діями Угорщини щодо України

Очільник Міноборони Німеччини розкритикував лідера Угорщини Віктора Орбана через блокування фінансової допомоги від ЄС для України.

23 травня 2023, 14:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус розкритикував Угорщину та її лідера Віктора Орбана через блокування фінансової допомоги Європейського Союзу для України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Німеччина роздратована діями Угорщини щодо України

Очільник Міноборони Німеччини Борис Пісторіус. Фото з відкритих джерел

Перед зустріччю міністрів оборони Європейського Союзу в Брюсселі, Борис Пісторіус дав короткі коментарі щодо позиції Угорщини, яка перешкоджає наданню 500 млн євро з Фонду ЄС для України.

Міністр оборони Німеччини вказав, що "роздратований поведінкою угорських друзів" через те, що вони блокують фінансову допомогу для країни, яка страждає від російської агресії. Окрім того, Пісторіус вказує, що не підтримує позицію Угорщини щодо України.

"Це перешкоджає відшкодуванню того, що профінансували інші країни на підтримку України. Це не найкращий крок", — сказав німецький міністр оборони.

Нагадаймо, що Угорщина заблокувала фінансову допомогу від ЄС для України на суму 500 млн євро. Причиною такого рішення, за словами угорської сторони, стало оголошення від України, що OTP Bank визнаний "спонсором війни", адже надає кредити російським військовим та продовжує свою діяльність на тимчасово окупованій території України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Віктор Орбан прямо вказав свою позицію та заявив: Україна не виграє війну проти Росії.

Також "Коментарі" писали, що угорський прем'єр-міністр не може визначити справжню природу війни в Україні. Орбан має сумніви чи це війна між Україною та Росією, чи це конфлікт під впливом третьої сторони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини