Головна Новини Світ ЄС Олігархи Путіна сплатять допомогу Києву: Шольц порадував новиною
commentss НОВИНИ Всі новини

Олігархи Путіна сплатять допомогу Києву: Шольц порадував новиною

Олаф Шольц підтвердив, що у ЄС погодили використання 90% доходів від заморожених активів РФ на допомогу Києву

7 травня 2024, 07:35
Поділіться публікацією:

У Європі досягли домовленості щодо використання близько 90% доходів, отриманих від заморожених у Євросоюзі російських активів, на закупівлю зброї для України. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив німецький канцлер Олаф Шольц після зустрічі із урядовцями трьох балтійських країн у Ризі, пише "Reuters".

Олігархи Путіна сплатять допомогу Києву: Шольц порадував новиною

Заморожені російські активи Фото: з відкритих джерел

"Важливо, щоб ми також погодилися з тим, що ці гроші можуть бути використані для закупівлі зброї не лише в ЄС, а й для закупівель у всьому світі", – заявив голова німецького уряду.

Зазначається, що немає жодних зобов'язань закуповувати озброєння виключно у Європі.

"Тому що насправді найважливіше зараз – поставити зброю швидко, а не тоді, коли буде збудовано нову фабрику", – наголосив Олаф Шольц.

Агентство нагадало, що ще у березні верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики Жозеп Боррель виступив із пропозицією перерахувати 90% доходів від російських активів, заморожених у Європі, до фонду ЄС, який фінансує закупівлю зброї для України.

Близько 70% усіх російських активів, заморожених на Заході, зберігаються у центральному депозитарії цінних паперів Euroclear у Бельгії. Він має цінні папери та готівку російського Центробанку на суму, еквівалентну 190 мільярдам євро.      

Читайте також на порталі "Коментарі" — три країни Євросоюзу проти купівлі боєприпасів України за рахунок заморожених активів РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – заморожені російські активи на користь України: які варіанти і в чому складність. Експерти проаналізували ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини