Головна Новини Світ ЄС Орбан дав остаточну відповідь, чи блокуватиме Угорщина початок переговорів про членство України в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан дав остаточну відповідь, чи блокуватиме Угорщина початок переговорів про членство України в ЄС

Орбан заявив, що Україна не готова до переговорів щодо членства в ЄС

10 листопада 2023, 11:45 comments1081
Поділіться публікацією:

Євросоюз не повинен навіть давати сподівання Україні та розпочинати переговори про членство в ЄС. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, пише "Reuters".

Орбан дав остаточну відповідь, чи блокуватиме Угорщина початок переговорів про членство України в ЄС

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

При цьому прем'єр підкреслив, Угорщина, як повноправний член ЄС, зайняла "чітку" позицію – на сьогоднішній день Україна не може бути членом ЄС.

Віктор Орбан також зазначив, що дискусії між ЄС та Угорщиною щодо мільярдів євро коштів від Брюсселя, заморожених для Будапешта через проблеми з верховенством права, не можуть бути жодним чином пов'язані з підтримкою Угорщиною переговорів про вступ України до ЄС.

"Я хотів би дуже чітко заявити, що відмова Угорщини від початку переговорів з Україною про членство в ЄС не є предметом бізнес-угоди... Вона не може бути пов'язана з питанням коштів, які Угорщина має право отримати", — наголосив він.

Угорський прем'єр висловив упевненість у тому, що з Україною сьогодні нема про що говорити, немає жодних передумов для того, щоб країні давати надію на членство в ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент України Володимир Зеленський з натхненням відреагував на рішення Єврокомісії рекомендувати розпочати переговори щодо членства нашої держави у Євросоюзі. У грудні вже власне ЄС має ухвалити рішення щодо переговорів. При цьому та ж Угорщина обіцяє блокувати вступ України до ЄС, а Німеччина наголошує, що початок переговорів залежатиме від того, наскільки успішно Україна проведе реформи і виконає критерії для вступу до європейської спільноти. Про що говорять останні єврозаяви щодо України? Що важливо розуміти та робити нашій країні? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини