Головна Новини Світ ЄС Орбан хоче накласти вето на наступні санкції ЄС проти Росії. Що хоче заборонити Європа
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан хоче накласти вето на наступні санкції ЄС проти Росії. Що хоче заборонити Європа

ЄС націлився на російську атомну промисловість, яка досі була позбавлена ​​санкцій.

30 січня 2023, 20:02
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Союзники України, зокрема Польща та країни Балтії наполягають в наступному пакеті санкцій накласти вето на атомну промисловість Росії та державну компанію "Росатом". Проте прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан проти такого рішення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Орбан хоче накласти вето на наступні санкції ЄС проти Росії. Що хоче заборонити Європа

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його країна буде проти будь-яких санкцій Європейського Союзу, які стосуватимуться російського ядерного сектору.

"Ми не допустимо санкцій, які ще більше посилять інфляцію в Угорщині. Я не дозволю, щоб атомна енергетика була включена до сфери санкцій", — повідомляє слова Орбана видання Politico.

Наразі ЄС ще публічно не оголошувала про санкції, які будуть внесені до 10 пакету. Проте Politico зазначає що коментар угорського політика прозвучав в той час, як українські союзники наполягають на введення санкцій проти атомної енергетики РФ.

Наразі атомна промисловість уникала санкцій від Євросоюзу, це пояснюється тим, що "Росатом" досі постачає паливо для кількох країн Європи, зокрема Фінляндію, Болгарію та Угорщину. Саме в останній на атомній електростанції "Пакш" виробляється 40% електроенергії в Угорщині. Окрім того, Будапешт співпрацює з російською компанією про будівництво ще двох реакторів на цьому об’єкті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Угорщина потрапила в ганебний список країн.

Також "Коментарі" писали про Нідерланди, як заявили, що хочуть передати Україні танки в рамках військової допомоги, навіть попри те, що в європейської країни цих танків немає.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини