Головна Новини Світ Європа Угорщина потрапила в ганебне коло країн. Чи є в ньому Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина потрапила в ганебне коло країн. Чи є в ньому Україна

Угорщина єдина країна ЄС, яка увійшла в топ 10 країн з найбільшим ростом цін на продукти. Їй компанію склали Зімбабве, Ліван та Туреччина. Де в рейтингу Україна?

4 січня 2023, 12:00 comments3091
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Зімбабве, Ліван, Венесуела, Туреччина, Аргентина – це країни, де ціни на харчові продукти зросли найбільше за даними Світового банку. Угорщина єдина країна Європи, яка потрапила в 10 цього рейтингу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження Світового банку.

Угорщина потрапила в ганебне коло країн. Чи є в ньому Україна

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

У своєму звіті Світовий банк повідомляє про ріст цін на продукти харчування та додає, що тиск на зростання цін досі залишається високим. Найбільше постраждали країни з низьким або середнім рівнем доходу. Більшість з них це країни Африки, Латинської Америки та Азії.

За доповіддю Світового банку найбільше ціни на харчові продукти виросли в Зімбабве – 321% у річному обчисленні, тобто за рік ціни зросли у три рази. На другому місці опинився Ліван – 203%, третя Венесуела – 168%. Також до рейтингу потрапила Туреччина (102%), яка має значні економічні проблеми через політику Ердогана. Далі в рейтингу розташувались Аргентина, Іран, Шрі Ланка, Руанда та Суринам. Єдина країна Європейського Союзу, яка увійшла в топ 10 найбільшого росту цін на продукти виявилась Угорщина.

"Ми є 10-ю країною з найгіршою продовольчою інфляцією у світі. Так, ми гірші ніж охоплена війною Україна", — пише угорський депутат Золтан Вайда у Facebook.

Угорщина, як і Туреччина бореться з високою інфляцією, а уряд Орбана нещодавно прийняв рішення скасувати обмеження ціни на максимальну ціну на палива, що одразу привело до стрімкого подорожчання продуктів. Таке рішення було прийнято на основі звіту керівника національного банку, який заявив про неминучу кризу в Угорщині.

Угорщина потрапила в ганебне коло країн. Чи є в ньому Україна - фото 2

Україна, попри скрутну економічну ситуацію, яка викликана російським вторгненням займає 18 позицію в рейтингу росту цін на продукти з показником у 35%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Віктор Орбан висміяв Європарламент.

Також "Коментарі" писали про те, що Європа критикує українські санкції щодо Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини