Головна Новини Світ ЄС Орбан критикує ЄС та говорить про "жахливу помилку" щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан критикує ЄС та говорить про "жахливу помилку" щодо України

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав Європейський Союз не робити "помилку" та не дозволяти Україні стати членом ЄС.

13 грудня 2023, 12:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Угорщина не повинна починати переговори про членство України в ЄС, а має прагнути до стратегічного партнерства. Угорський політик назвав "жахливою помилкою" вступ України до ЄС, якому Будапешт намагається запобігти.

Орбан критикує ЄС та говорить про "жахливу помилку" щодо України

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан проти вступу України до ЄС. Фото з відкритих джерел

Віктор Орбан вкотре висловився проти вступу України до ЄС, навіть у випадку, якщо всі члени Європейського Союзу підтримують таке рішення, а проти виступає лише Угорщина.

"ЄС готується зробити жахливу помилку, і ми повинні запобігти цьому, навіть якщо 26 країн хочуть зробити цю помилку. Якщо ми хочемо надати підтримку Україні, геостратегічний сигнал, то ми можемо, але це не має бути членство", – сказав Орбан.

Прем'єр-міністр Угорщини чітко пояснив, що Будапешт не підтримує сьогодні ідею вступу України до ЄС та пропонує замість цього стратегічне партнерство.

"Я кажу, зніміть членство з порядку денного, Угорщина на цьому наполягатиме, тому це питання не варте серйозної дискусії, цей шлях закритий, тому що Угорщина на це не згодна. Але давайте поговоримо розумно про стратегічне партнерство", — озвучив Орбан свою позицію.

Віктор Орбан додав, що не змішує питання грошей і принципів тому готовий піти на поступки у фінансовій допомозі Україні.

Нагадаємо, що Угорщина блокує не лише питання про початок переговорів вступу України до ЄС, а й фінансову допомогу Європейського Союзу на 50 млрд для України. Політичні аналітики вважають, що таким чином Віктор Орбан шантажує ЄС та вимагає розморозити кошти для Будапешту, які були заблоковані через корупцію та порушення верховенства права в Угорщині.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про сигнал з Угорщини, який свідчить про "вікно можливостей" для України.

Також "Коментарі" писали про президента Литви, який назвав країну, що шкодить, як в Європі, так і Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини