Головна Новини Світ ЄС Президент Литви назвав країну, яка шкодить в Європі та Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Литви назвав країну, яка шкодить в Європі та Україні

Лідер Литви Гітанас Науседа розкритикував країну, яка своїми діями шкодить Європейському Союзу та Україні.

11 грудня 2023, 17:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Литви Гітанас Науседа вважає, що Угорщина, яка одноосібно блокує підтримку та вступ України до ЄС підриває принципи єдності Європейського Союзу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на литовське видання 15min.

Президент Литви назвав країну, яка шкодить в Європі та Україні

Президент Литви Гітанас Науседа критикує Угорщину. Фото з відкритих джерел

Під час виступу в Естонії Гітанас Науседа розкритикував Угорщину за ставлення до України.

"Угорщина завдає шкоди принципу єдності, тому що, якщо ми не отримаємо позитивної відповіді, позитивного висновку, буде дедалі більше голосів, які погрожують і заперечують принцип єдності", – заявив Науседа.

На думку литовського президента вступ України до ЄС стане вигідним навіть для Угорщини. Науседа також сподівається, що ЄС невдовзі зможе ухвалити відповідні рішення для початку офіційних переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

"Ми будемо використовувати всі засоби, щоб переконати Угорщину змінити свою думку", – підсумував президент Литви Гітанас Науседа.

Підтримав позицію Науседи його колега президент Естонії Алар Каріс, який вважає, що ЄС має послати чіткий сигнал до Росії, що Європа перебуває в єдності, а Україна є частиною європейського континенту.

Нагадаємо, що Угорщина на чолі з урядом Орбана активно блокує допомогу Україні від ЄС та виступає проти її вступу до Європейського Союзу. Натомість Віктор Орбан закликає скасувати санкції з Росії та відновити торгівлю з Кремлем.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Угорщина відправила Україні допомогу. Що саме надійшло від уряду Орбана.

Також "Коментарі" писали, що після протестів у Польщі та Словаччини, перевізники ще однієї країни заблокують кордон з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини