Головна Новини Світ ЄС Орбан може очолити Єврораду після відставки Шарля Мішеля
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан може очолити Єврораду після відставки Шарля Мішеля

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан може тимчасово очолити Європейську раду.

7 січня 2024, 10:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Європейської Ради Шарль Мішель оголосив про своє рішення балотуватись на виборах до Європейського парламенту. Це означає, що він дострокове піде у відставку, а на його місце може прийти Віктор Орбан, адже Угорщина буде головувати у Єврораді шість місяців 2024 року.

Орбан може очолити Єврораду після відставки Шарля Мішеля

Шарль Мішель та Віктор Орбан. Фото: Getty Images

На початку червня в Європейському Союзі відбудуться парламентські вибори. Після оголошення їх результатів європейські лідери зустрінуться, щоб дійти згоди щодо нових посад.

Якщо Шарль Мішель пройде до Європарламенту, перед лідерами ЄС постане завдання швидко обрати нового президента Євроради.

"Якщо вони цього не зроблять, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, чия країна перейме ротаційне головування в Раді ЄС у липні, отримає роль посередника, яку зазвичай виконує президент Європейської ради", — пише видання Politico.

Попри це, видання вказує, що більшість краї ЄС хотіло б уникнути сценарію при якому Орбан "безконтрольно керуватиме Радою". Адже угорський прем’єр-міністр відомий своєю критичною позицією щодо України, а також постійно критикує ЄС. Крім того, у Євросоюзі неодноразово вказували на порушення верховенства права в Угорщині, через що була заблокована допомога ЄС для Будапешта.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Віктор Орбан розповів, чому пішов геть під час голосування про переговори про вступ України до Європейського Союзу.

Також "Коментарі" писали, що угорський прем'єр Віктор Орбан послідував прикладу президента РФ Володимира Путіна та назвав війну в Україні військовою операцією. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 січня 2024, 11:25

Юдейський Бог з тими з ким ворогує помилкова невдала Україна. Одразу видно на чий стороні розум, а на чий маразм старого клоуна і більш молодшого корумпованого брехуна-клоуна. Не приймає юдейський Бог подвійний стандарти і шахрайства його народу. Завдяки маразму Байдену у світі сформовані різні сфери впливу. Як би він не переслідував "демократично" своїх конкурентів програш його неминучий.


Новини