Головна Новини Світ ЄС Орбан розповів, чому пішов геть під час голосування про вступ України до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан розповів, чому пішов геть під час голосування про вступ України до ЄС

Віктор Орбан пояснив своє рішення не блокувати початок нового етапу переговорів щодо вступу України до ЄС.

21 грудня 2023, 10:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

15 грудня під час голосування про початок переговорів щодо вступу України до ЄС канцлер Німеччини Олаф Шольц запропонував Орбану "вийти на каву", щоб інші лідери Європейського Союзу підтримали рішення по Україні. Тепер Віктор Орбан пояснив, чому він зробив такий крок.

Орбан розповів, чому пішов геть під час голосування про вступ України до ЄС

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який відкрито висловлюється проти вступу України до ЄС розповів, чому покинув залу голосування на якому інші країни підтримали початок нового етапу переговорів для України. За словами Орбана "Угорщина не зможе зупинити 26 країн" та додав, що "було складніше… залишитися живим".

Також Орбан заявив, що Угорщина має інше бачення щодо війни в Україні ніж інші країни на Заході.

"Угорщина єдина в Європі від початку виступає за необхідність припинення вогню в Україні", — сказав Віктор Орбан в інтерв’ю TV2.

Угорський прем’єр вважає, що війна в Україні має бути локальним та ізольованим конфліктом. Ймовірно таким чином Орбан вкотре натякає на позицію Угорщини перестати допомагати Україні, зняти санкції з Росії та співпрацювати з Москвою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український дипломат Валерій Чалий висловив думку, що Віктор Орбан "кинув" Путіна, коли покинув залу перед голосуванням щодо переговорів про вступ України до ЄС.

Також "Коментарі" писали про чергову країну ЄС у якій заявили, що Віктор Орбан може працювати на президента РФ Володимира Путіна. Чеський політик вважає, що угорський прем'єр є своєрідним троянським конем для Європейського Союзу та намагається шантажувати інші країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

володимир

21 грудня 2023, 10:15

гнида


Новини