Головна Новини Світ ЄС Орбан не вірить, що Україна приєднається до ЄС – назвав причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан не вірить, що Україна приєднається до ЄС – назвав причину

Віктор Орбан знову натякнув, що Угорщина продовжить блокувати зближення України та ЄС

29 вересня 2023, 14:12 comments14063
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що вважає нереалістичним вступ України до ЄС, доки на її території триває війна, і бачить у цьому проблему навіть для вирішення початку переговорів про вступ. Як повідомляє портал "Коментарі", така заява Орбана прозвучала в ефірі державного радіо.

Орбан не вірить, що Україна приєднається до ЄС – назвав причину

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

Прем'єр Угорщини заявив, що ЄС потрібно буде "відповісти на дуже довгі та складні питання, поки дійде до моменту, коли можна буде ухвалити рішення навіть про початок переговорів" щодо вступу України до ЄС.

"Коли ми будемо обговорювати майбутнє України у Брюсселі восени, у нас не вийде уникнути питання, чи ми можемо серйозно задумуватися про членство такої країни. Чи можна починати переговори з країною, яка у стані війни? Ми не розуміємо, якою є територія цієї країни, тому що вона все ще воює, і не знаємо, яким є її населення, тому що це населення виїздить… Приймати (Ред. — до ЄС) країну, не знаючи її параметрів, було би безпрецедентно", – заявив Орбан.

Прем'єр зазначив, що для прийняття нових членів ЄС потрібна одностайна згода всіх 27 країн Євросоюзу, і в Угорщині для цього потрібно було б рішення парламенту.

"Коли я спілкуюся з депутатами, то не відчуваю гарячого бажання угорського парламенту голосувати за вступ України до ЄС через два роки. Тому я був би обережним із такими амбітними планами", — сказав Орбан, очевидно, відповідаючи на прогнози українського віце-прем'єра про те , що Україна буде готова до вступу через два роки

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЄС пригрозив наслідками трьом країнам через постачання комплектуючих Росії.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Захід посилює тиск щодо реформ та тарифів – як реагувати Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Іванович

29 вересня 2023, 13:22

"Не вірю, бо не дам!"


Новини