Головна Новини Світ ЄС Орбан планує провести опитування серед угорців, щодо санкцій ЄС проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан планує провести опитування серед угорців, щодо санкцій ЄС проти Росії

Влада Угорщини опитає своїх громадян щодо санкцій проти ЄС.

23 вересня 2022, 20:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Правляча партія Угорщини "Фідес" оголосила, що проведе опитування серед громадян щодо підтримки санкцій, введених Європейським Союзом проти Росії. Цього тижня прем'єр-міністр Віктор Орбан, який багато років підтримує тісні стосунки з Володимиром Путіним, заявив, що санкції проти Росії потрібно скасувати, щоб скоротити інфляцію та вдвічі знизити ціни на газ.

Орбан планує провести опитування серед угорців, щодо санкцій ЄС проти Росії

Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Фідес планує скликати "національні консультації" щодо енергетичних санкцій, які — за словами представників партії Орбана — ухвалила "брюссельська еліта" ЄС, повідомляє агентство Associated Press.

Санкції завдають шкоди. Вони завдають шкоди європейській економіці. Ми повинні переконати європейських осіб, які приймають рішення, членів еліти, що вони не повинні підтримувати енергетичні санкції, тому що це спричинить великі проблеми, — сказав Мате Кочіш, віце-президент партії.

"національні консультації", які планує "Фідес", фактично є неформальним опитуванням, доступним для дорослих громадян Угорщини. Його можна буде заповнити письмово та надіслати звичайною поштою або онлайн. Угорський уряд незабаром оголосить дату голосування. Партія Орбана кілька разів проводила подібні "консультації" після приходу до влади в 2010 році. Соціологи та опозиція критикували їх за упередженість запитань і відсутність правових повноважень.

Як пояснив на прес-конференції Мате Кочиш, консультації є "політичним інструментом", який уряд Угорщини може використовувати в переговорах з Європейським Союзом про продовження або запровадження подальших санкцій проти Росії.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у середу проурядова газета Magyar Nemzet повідомила, що Орбан на конференції "Фідес" заявив, що санкції проти Росії мають бути скасовані, що дозволить зменшити інфляцію та вдвічі знизити ціни на газ.

Від початку російської агресії проти України уряд Орбана виступав проти санкцій ЄС, накладених на Москву. Угорці підкреслили, що від цього європейські економіки постраждають більше, ніж російські. Будапешт також не надсилав поставки зброї та не давав згоди на її переміщення через свою територію.

Портал "Коментарі" повідомляв, що український тренер угорського походження розкритикував Орбана.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Associated Press
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини