Головна Новини Світ ЄС Орбан погрожує помстою ЄС: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан погрожує помстою ЄС: що сталося

Зазначається, що Угорщина неодноразово порушувала рішення Європейського Союзу щодо надання притулку для мігрантів

14 червня 2024, 14:00
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пообіцяв помститися за рішення Європейського Союзу щодо політики надання притулку мігрантам, яке може затьмарити майбутнє головування країни в ЄС. Як повідомляє портал "Коментарі", про це одіозний політик заявив в інтерв'ю державному радіо, пише "Bloomberg".

Орбан погрожує помстою ЄС: що сталося

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

"Ми знайдемо спосіб зробити так, щоб Брюсселю було болючіше, ніж нам", — зазначив Віктор Орбан.

У виданні зазначили, що протистояння може ще більше ускладнити головування Угорщини у Європейському Союзі, яке розпочнеться 1 липня. Також прем'єр-міністр пообіцяв бути чесним посередником протягом наступних шести місяців, що "є непростим завданням для лідера, який часто опинявся на самітах ЄС з низки важливих питань, починаючи від його спроб підірвати допомогу Україні, послабити санкції проти Росії та торпедувати критичні заяви щодо Китаю".

Автори матеріалу зазначають, крім того, таке рішення ЄС загнало Орбана в глухий кут під час того, коли він перебуває під тиском необхідності зміцнення бюджету. У Bloomberg нагадали, що Європейський Союз вже призупинив близько 20 млрд євро, які були призначені для Угорщини через занепокоєння щодо корупції та верховенства права.

"Орбан вдався до антиімміграційної риторики та політики, щоб стати першопрохідником для популістських сил у Європі та за її межами, навіть незважаючи на те, що уряд працював над збільшенням припливу іноземних робітників, щоб заповнити дефіцит робочої сили", — наголосили у матеріалі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Віктор Орбан вже неприховано підтримує терористичну Росію та намагається навіть уберегти її від поразки в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини