Головна Новини Світ ЄС Орбан пояснив, чому приїхав в Україну впеше від початку війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан пояснив, чому приїхав в Україну впеше від початку війни

Віктор Орбан приїхав в Україну, адже Угорщина почала головувати в ЄС та хоче сприяти вирішенню викликів в Європі.

2 липня 2024, 13:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вперше від початку повномасштабного вторгнення приїхав в Україну. Під час зустрічі з Володимиром Зеленським Орбан пояснив мету свого візиту в Україну.

Орбан пояснив, чому приїхав в Україну впеше від початку війни

Віктор Орбан та Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Віктор Орбан опублікував у Facebook нову фотографію з України, де він стоїть поруч з президентом Володимиром Зеленським. Також у повідомленні угорський прем’єр пояснив, чому вирішив відвідати Україну вперше з 2010 року з офіційним візитом.

"Мета угорського головування — сприяти вирішенню викликів, які стоять перед Європейським Союзом. Моя перша поїздка, тому, привела до Києва", — написав Віктор Орбан.

Крім того, під час зустрічі з Зеленським керівники держав домовились підписати двосторонні угоди для розв'язання проблем, які виникли між Угорщиною та Україно.

"Бажаю всього найкращого Україні, і під час головування Угорщини ми будемо допомагати вам у всьому, у чому зможемо", — заявив Орбан.

Нагадаємо, що з першого липня Угорщина очолила керівництво в ЄС та взяла на себе організацію роботи Ради Європи на найближчі пів року замінивши на цій посаді Бельгію. Після Угорщини головування в ЄС з 1 січня 2025 року перейде до Польщі на шість місяців.

Неанонсований візит Віктора Орбана також пов'язують з питаннями щодо членства України в ЄС та 11 пунктами, які зобов'язався виконати Київ перед Будапештом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі відреагували на візит Віктора Орбана в Україну. За словами представника адміністрації президента РФ Дмитрія Пєскова, Росія нічого не очікує від поїздки угорського лідера в Україну.

Також "Коментарі" писали, що у Росії розхвалили "самостійну" політику Віктора Орбана в ЄС. Речник Кремля заявив, що не всі країни Європейського Союзу можуть проявляти самостійність, тому на Угорщину здійснюється тиск через небажання Будапешта підтримувати Україну у війні проти Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини