Головна Новини Світ Росія У Кремлі розхвалили "самостійну" політику Віктора Орбана
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі розхвалили "самостійну" політику Віктора Орбана

Віктор Орбан, який критикується лідерами Європейського союзу за постійний шантаж, отримала похвалу з Кремля.

30 травня 2024, 15:01
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Кремля Дмитрій Пєсков висловився про зовнішньополітичні рішення, які приймає прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. За словами Пєскова, Орбан зазнає тиску від ЄС, через інтереси Угорщини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі розхвалили "самостійну" політику Віктора Орбана

Російський диктатор Володимир Путін та прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Дмитрій Пєсков під час пресконференції в Кремлі похвалив Віктора Орбана за його "самостійність".

"Не всі країни всередині ЄС можуть дозволити собі виявляти самостійність. Орбан дуже уважно ставиться до інтересів Угорщини, така самостійність не всім подобається в ЄС, тому він зазнає тиску", — сказав речник Кремля.

Також Пєсков додав, що Кремль не може коментувати, які наслідки очікуватимуть угорського лідера за блокування санкцій проти Росії та накладання вето на допомогу Україні.

"Москва не береться судити про наслідки для Угорщини опору антиросійським санкціям", — додав Пєсков.

Зазначимо, що за два роки від початку повномасштабного вторгнення в більшості країн ЄС спостерігається рекордно низький рівень інфляції на рівні 2-3%, тоді як в Угорщині це показник становить понад 8%. Також більшість країн Європейського союзу значно скоротили купівлю газу у РФ у порівнянні з періодом до початку вторгнення, проте Угорщина досі закуповує значні об’єми газу в Росії. Також Угорщина будує атомну станцію на своїй території спільно з російською компанією "Росатом".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ЄС різко розкритикували постійні спроби Орбана заблокувати допомогу Україні та накладання вето проти санкцій щодо Росії.

Також "Коментарі" писали про реакцію Кремля на рішення союзників України дозволити бити по території Росії західною зброєю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини