Головна Новини Світ ЄС Орбан заявив, що Європа за крок до відправлення військ в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан заявив, що Європа за крок до відправлення військ в Україну

Віктор Орбан закликав "триматися подалі від цієї війни" в Україні, щоб ситуація не переросла у ще більший конфлікт за участі країн ЄС.

22 квітня 2024, 08:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розповів, чому виступає проти допомоги Україні у війні з Росією. За словами угорського лідера, "це не наша війна", тому країна "повинна стояти за мир".

Орбан заявив, що Європа за крок до відправлення військ в Україну

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Віктор Орбан у повідомленні в Facebook описав настрої в Європі, де, за його словами утворилась "провоєнна більшість".

"В Європі атмосфера — війни, у політиці панує логіка війни. Я бачу, як всі готуються до війни", — пише угорський прем’єр.

Орбан вказує, що на початку війни в Україні допомога ЄС була з шоломів та санкцій, однак згодом пішла доставка зброї. Першими відправили артилерійські гармати, а згодом було ухвалено рішення передати танки, літаки та посилити фінансову допомогу. За словами прем’єр-міністра Угорщини Європейський Союз близький, щоб наступним кроком стала відправка іноземних військ в Україну.

"Гроші, зброя, але ситуація не покращується, стає гірше. Ми за крок від відправлення військ в Україну Заходом. Це вир війни, який може штовхнути Європу в глибину. Світові війни ніколи не називали світовими Третя Балканська війна, пакт Молотова-Ріббентропа, поділ Польщі, а кінець тоді двічі став світовою війною", — стверджує Орбан.

Орбан продовжує у своєму повідомлені критикувати ЄС, однак не засуджує російське вторгнення та закликає відмовитись від підтримки України.

"Це не наша війна. Ми не хочемо війни і не хочемо, щоб Угорщина знову стала майданчиком великих держав. Ось чому ми повинні стояти за мир — вдома, в Брюсселі, Вашингтоні, в ООН та НАТО", — сказав Орбан.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Орбан заявив, що Україна "перестане існувати як держава".

Також "Коментарі" писали про угорців, які вийшли на протест та вимагали відставки Віктора Орбана через корупційний скандал.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини