Головна Новини Світ ЄС Тисячі угорців вийшли на протести проти Орбана: вимагають відставки прем’єра через корупцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Тисячі угорців вийшли на протести проти Орбана: вимагають відставки прем’єра через корупцію

Угорці зі смолоскипами в руках вийшли на протести проти уряду та закликають до відставки Віктора Орбана.

27 березня 2024, 10:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Біля парламенту Угорщини в Будапешті зібрались тисячі людей, які вимагають відставки прем’єр-міністра Віктора Орбана та генерального прокурора, які втручались у справи про хабарництво. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Тисячі угорців вийшли на протести проти Орбана: вимагають відставки прем’єра через корупцію

Протести в Угорщині. Фото з відкритих джерел

Протестувальники наблизились до будівлі парламенту та Генеральної прокуратури зі смолоскипами в руках та вигукували "у відставку, у відставку" через запис розмови, який викриває можливу корупцію в уряді Орбана.

Наближений до уряду Пітер Мадьяр опублікував запис розмови колишньої міністерки Юстиції Юдіт Варги. На записі вона детально розповіла про спроби представників з кабінету Орбана видалити деякі частини документів зі справи про хабарництво. Запис Мадьяра був зроблений у січні 2023 року та вже потрапив до прокурорів для подальшого аналізу.

"Угорці дякую вам... за те, що ви прийшли сьогодні ввечері тисячами людей... сказати тим, хто при владі, що з нас досить", — сказав Пітер Мадьяр протестувальникам.

Звинувачення в бік уряду Орбана з’явились в чутливий для нього момент – перед виборами в Європарламент, які заплановані на червень цього року. Крім звинувачень в корупції репутація Орбана також знизилась через педофільський скандал. Колишні президентка Угорщини Каталін Новак та міністерка Юдіт Варга подали у відставку через помилування директора дитбудинку, який допомагав приховати справу щодо педофілії.

Юдіт Варга, яка є колишньою дружиною Мадьяра, не стала заперечувати запис, однак заявила, що йому не можна довіряти.

"Петер Мадьяр зробив таємний запис своєї колишньої дружини, мене, в нашому домі і тепер використав це для досягнення своїх політичних цілей. Він не вартий нічиєї довіри", — написала Варга у соціальній мережі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент США Байден розкритикував прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який шукає диктатури та відхиляється від демократії.

Також "Коментарі" писали, що Угорщина потрапила в дипломатичний скандал.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини