Головна Новини Світ ЄС Орбана чекають невеселі перспективи: ЗМІ дізналися про реакцію ЄС на бунтарську політику Угорщини
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбана чекають невеселі перспективи: ЗМІ дізналися про реакцію ЄС на бунтарську політику Угорщини

Угорщину на чолі з прем'єром Орбаном чекає ще більша ізоляція

26 жовтня 2023, 13:35 comments2253
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан стає все більш ізольованим усередині ЄС. Але угорський прем'єр все ще сподівається закріпити за собою статус головного переговорника між Сходом та Заходом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "The Guardian".

Орбана чекають невеселі перспективи: ЗМІ дізналися про реакцію ЄС на бунтарську політику Угорщини

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що невтішний результат на виборах у Польщі правлячої партії "Право і справедливість", а також готовність Туреччини ратифікувати заявку Швеції на вступ до НАТО ще більше ізолюють Орбана, який підживлює розчарування по всій Європі.

Угорський лідер уже давно перебуває у повній ізоляції, з ним дедалі менше лідерів ЄС готові вести діалог та співпрацювати з тих чи інших питань. Тому, швидше за все, під час саміту лідерів ЄС у Брюсселі, який відбудеться вже сьогодні, прем'єр буде ще одинокішим, ніж це було раніше.

У другій половині наступного року Угорщина на ротаційній основі головуватиме у Раді ЄС. У Брюсселі вже стурбовані тим, як Будапешт використовуватиме свою роль.

"Угорський уряд також затримує нову військову допомогу ЄС Україні, і підтримка Будапешта знадобиться для запропонованого збільшення бюджету блоку та фінансової допомоги Києву", — додає видання.

Незважаючи на те, що Орбан зазнав невдачі, коли Брюссель заморозив мільярди євро, які були призначені для Угорщини, зараз з'явилися сигнали про те, що частина коштів все ж таки може бути розморожена як спосіб змусити Будапешт підписати ключові фінансові рішення для ЄС.

Як зазначив один із високопоставлених угорських чиновників, зараз "Існує багато невизначеності щодо майбутнього". Інші ж зазначили, що ризик бути ізольованим у майбутньому стає дедалі більшим.

"Він блокує вступ Швеції до НАТО. Він тисне руку Путіну. Він порівнює ЄС із кривавою диктатурою Радянського Союзу. Менш ніж за тиждень Орбан надав достатньо доказів того, що він не гідний обіймати посаду президента ЄС. Те, що Єврокомісія навіть розглядає можливість розморозити кошти для Орбана в цій ситуації є смішним", — заявив німецький депутат Європарламенту від "зелених" Даніель Фройнд.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи можуть ЄС та НАТО поставити на місце керівництво Угорщини: яку гру веде Орбан.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини