Головна Новини Світ ЄС Озброєні порушники на білорусько-польському кордоні - як реагує Польща
commentss НОВИНИ Всі новини

Озброєні порушники на білорусько-польському кордоні - як реагує Польща

Білорусь продовжує ризиковані дії на кордоні з Польщею

4 листопада 2021, 19:08
Поділіться публікацією:

Двічі протягом останньої доби кордонам Польщі загрожували. Про це інформує МЗС та Міністерство національного захисту Польщі.

Озброєні порушники на білорусько-польському кордоні - як реагує Польща

Планується збудувати огорожу на кордоні Польщі та Білорусі - ілюстративне фото з Twitter Stanisław Żaryn

Випадки стались вночі з 1 на 2 листопада та вдень 4 листопада 2021 р.

Польські урядовці МЗС 3 листопада повідомили, що в ніч з 1 на 2 листопада 2021 р. прикордонники зафіксували порушників польсько-білоруського кордону. Озброєні люди пройшли на територію Польщі з боку Білорусі. Місце, де стався інцидент, МЗС не називає.

Станіслав Жарін (Stanisław Żaryn), міністр-координатор польських спецслужб, написав у Twitter більше подробиць. Згідно з його даними, порушників були троє. Вони не реагували на звернення польського патруля, перезарядили зброю і рушили назад у Білорусь.

У зв'язку з ситуацією викликали Олександра Чесновського, який є тимчасовим повіреним у справах Республіки Білорусь у Польщі. Представники МЗС заявляють, що дії свідчать про навмисну ескалацією у взаємовідносинах двох країн.

Міністерство національної оброни Польщі у Twitter об 11 год. 4 листопада 2021 р. повідомило про черговий інцидент: 250 мігрантів перебувають біля  кордону, при чому з боку Білорусі їх блокують  прикордонники, які погрожують відкрити вогонь по польським солдатам. 

Трійка прибалтійських країн та Польща звинувачують владу Білорусі у шантажі ЄС за допомогою мігрантів. Білоруське керівництво "заохочує" їх нелегально перетинати кордон з європейськими країнами, створюючи цим самим напруження та примушуючи біженців порушувати закон. Кілька мігрантів вже загинули, проживаючи у стихійних таборах без належних умов.

Щоб зупинити незаконний перетин кордону, Литва почала споруджувати загородження, довжиною 508 кілометрів. Станіслав Жарін підтверджує аналогічне рішення Польщі: 

"На польсько-білоруському кордоні розпочинається будівництво шлагбаума, який буде набагато вищим і міцнішим за існуючі огородження. Шлагбаум також буде оснащений електронними системами, чутливими до найменшого руху".

Про реакцію Польщі на дії Білорусі та Росії видання "Коментарі" публікувало відповідний матеріал раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини