Головна Новини Світ Європа Польща збільшує кількість армії через близькість Білорусі та Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща збільшує кількість армії через близькість Білорусі та Росії

Влада Польщі пропонує збільшити оборонний бюджет країни

28 жовтня 2021, 05:48
Поділіться публікацією:

Польща "радикально" збільшує кількість армії через близькість Білорусі та імперські амбіції Росії. Про це пише міжнародне інформаційне агентство AP. 26 жовтня Ярослав Качинський, заступник прем'єр-міністра, один із найвпливовіших політиків у Польщі, сказав, що посилення армії Польщі є необхідною умовою через погіршення міжнародної ситуації, а також геополітичного становища Польщі. Як приклад небезпеки для країни політик назвав сусідство з "імперськими амбіціями Росії" та гібридну війну, яку веде Білорусь проти Польщі та інших країн Європейського союзу за допомогою мігрантів.

Польща збільшує кількість армії через близькість Білорусі та Росії

Польща (фото з відкритих джерел)


"Якщо ми хочемо уникнути гіршого, тобто війни, ми маємо діяти за старим правилом: "Якщо хочеш миру, готуйся до війни", – сказав Качинський на прес-конференції у Варшаві.


Він зазначив, що Польща як країна, розташована на східному фланзі Європейського Союзу та НАТО, має мати серйозні сили стримування та здатність ефективно захищати себе протягом тривалого часу самостійно. Влада Польщі пропонує збільшити оборонний бюджет країни та збільшити чисельність збройних сил більш ніж удвічі – принаймні до 250 тис. солдатів та 50 тис. резервістів. Змін не передбачає відновлення обов'язкової військової служби.


Нагадаємо, у Європарламенті відбулися гострі польсько-європейські дебати, які загрожують Polexit-у, інформує агентство BBC News. Матеуш Моравецький, Прем'єр-міністр Польщі, обмінявся репліками з Урсулою фон дер Ляйєн, головою Єврокомісії. Приводом для цього стала нещодавня ухвала польського Верховного суду про те, що законодавство країни відхиляє ключові частини законодавства ЄС.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини