Головна Новини Світ ЄС Парламент ще одної країни визнав Росію державою-спонсором тероризму
commentss НОВИНИ Всі новини

Парламент ще одної країни визнав Росію державою-спонсором тероризму

Парламент Нідерландів визнав Росію державою-спонсором тероризму

24 листопада 2022, 21:55
Поділіться публікацією:

Парламент в Нідерландах визнав РФ державою-спонсором тероризму, а її дії на українській території назвали тероризмом. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на Trouw.

Парламент ще одної країни визнав Росію державою-спонсором тероризму

Парламент Нідерландів визнав РФ державою-спонсором тероризму (фото з відкритих джерел)

"Палата представників визнала Росію державою-спонсором тероризму через війну в Україні", — йдеться в повідомленні ЗМІ.

У матеріалі видання йдеться, що таке рішення підтримала більшість присутніх партій.

Окрім цього, більшість політичних сил підтримує політику уряду країни щодо підтримки України в гуманітарній, дипломатичній, військовій сферах.

 Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що Європарламент назвав РФ державою-спонсором тероризму. Європарламент ухвалив резолюцію про визнання РФ державою-спонсором тероризму. Депутати закликали до міжнародної ізоляції Росії. Виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пєндзін пояснює, що ця резолюція Європарламенту, як і подібна Парламентської Асамблеї Ради Європи, не є обов'язковою до виконання. Вона носить скоріше політичний характер. Набагато важливіше, зазначає експерт, коли аналогічні рішення ухвалюють парламенти тих чи інших країн. Стосовно зрівнюючи російський режим і державу з терористичним – такі кроки вже зробили парламенти країн Балтії, Польщі, Чехії. І це вже, наголошує Олег Пєндзін, прямі вказівки для урядів цих держав, які мають внести відповідні зміни на найвищому рівні. Адвокат, кандидат юридичних наук, громадський діяч Сергій Войченко вважає, що дана резолюція не знайде своєї широкої реалізації, тим більше, що деякі країни ЄС, та сама Угорщина, займають відверто проросійську позицію.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини