Головна Новини Світ ЄС Парламентська асамблея НАТО визнала РФ державою-терористом: що це означає для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Парламентська асамблея НАТО визнала РФ державою-терористом: що це означає для України

Парламентська асамблея НАТО визнала Росію державою-терористом

21 листопада 2022, 15:51 comments2128
Поділіться публікацією:

На засіданні Парламентської асамблеї НАТО  РФ визнали державою-терористом та закликали створити спеціальний міжнародний трибунал, щоб розслідувати злочини росіян. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на повідомлення партії "Слуга народу" у Telegram.

Парламентська асамблея НАТО визнала РФ державою-терористом: що це означає для України

Парламентська асамблея НАТО визнала РФ державою-терористом (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що ці пропозиції української делегації підтримали усі 30 країн-членів.

"Усі 30 країн НАТО підтримали пропозиції нашої делегації. Такий трибунал дозволить засудити не лише безпосередніх виконавців військових злочинів, а й вище керівництво РФ. Резолюція буде направлена урядам і парламентам усіх країн-членів НАТО", — повідомив голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

Чернєв повідомив, що таке рішення ПА НАТО важливе для України, адже дозволить збільшити постачання Україні озброєння, розробити конкретні кроки щодо вступу України до НАТО, створити механізм стягнення репарацій з Росії за завдану шкоду Україні.

Стало відомо, у резолюції закріплено позицію НАТО про те, що Альянс підтримуватиме нашу країну стільки, скільки це буде потрібно.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ООН ухвалила важливу резолюцію щодо відшкодування збитків Україні. 14 листопада на засіданні Генеральної асамблеї ООН підтримали  резолюцію, що пропонує запровадити механізм компенсації збитків Україні, завданих російською агресією. Стало відомо, що не підтримали прийняття резолюції такі країни, як  Білорусь, ЦАР, Китай, Куба, КНДР, Еритрея, Ефіопія, Іран, Малі, Росія, Сирія, Зімбабве.На рішення Генеральної асамблеї ООН відреагував український президент Володимир Зеленський, який назвав це рішення "дипломатичною перемогою".

 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Татьяна

21 листопада 2022, 16:00

Раша, держава тероріст,


Новини