Головна Новини Світ ЄС Пентагон пояснив наявність своїх винищувачів у Польщі навчаннями
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон пояснив наявність своїх винищувачів у Польщі навчаннями

Раніше в понеділок міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив, що "кілька десятків" американських винищувачів прибули до Польщі в рамках навчань ЗС США в Європ

20 квітня 2021, 03:25
Поділіться публікацією:

Прибуття американських військових літаків F-15 і F-16 на територію Польщі не є реакцією Вашингтона на ситуацію навколо України, це звичайна практика в рамках навчань, заявив в понеділок представник Пентагону Джон Кірбі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Пентагон пояснив наявність своїх винищувачів у Польщі навчаннями

Прибуття американських військових літаків F-15 і F-16 на територію Польщі

"Прибуття винищувачів США F-15 і F-16 на територію Польщі не є реакцією Вашингтона на ситуацію навколо України, це звичайна практика. Ці маневрені бойові навчання є рутинними навчаннями, які проводяться вже деякий час. Вони не є певною реакцією на те, що відбувається на кордоні з Україною або в Криму ", — пояснив представник Пентагону Джон Кірбі.

Представник Пентагону провів паралель між навчаннями військових США і поясненнями РФ з приводу перекидання контингенту.

"В останні тижні США спостерігають нарощування російської військової присутності біля кордонів з Україною, і що мова йде про найбільше збільшенні контингенту РФ в цьому регіоні з 2014 року. Росія зосереджує тут навіть більше військ, ніж у 2014 році", — підкреслив Кірбі.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони США висловили стурбованість з приводу порушення режиму припинення вогню на Сході України. Зокрема, посиленим присутністю військ РФ на кордоні з нашою країною. Про це заявив представник Пентагону Джон Кірбі. За даними джерела, представник Пентагону прямо звинуватив у загостренні ситуації Російську Федерацію, назвавши її дії "дестабілізуючими", а також підривають зусилля по деескалації.

Як повідомляли раніше російські дипломати в Тристоронньої контактній групі відмовилися повторно оголосити режим повної бойової тиші на лінії розмежування в ОРДЛО. Така невтішна інформація була озвучена одним з представників вітчизняної делегації в ТКГ Сергієм Гармашем. За словами Гармаша, Росія була в меншості, однак це не завадило їй заблокувати таку просту домовленість.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://interfax.com.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини