Головна Новини Світ США Пентагон висловив стурбованість ескалацією на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон висловив стурбованість ескалацією на Донбасі

У США назвали дії Росії дестабілізуючими

1 квітня 2021, 09:03
Поділіться публікацією:

У Міністерстві оборони США висловили стурбованість з приводу порушення режиму припинення вогню на Сході України. Зокрема, посиленою присутністю військ РФ на кордоні з нашою країною. Про це заявив представник Пентагону Джон Кірбі, передає видання РБК-Україна.

Пентагон висловив стурбованість ескалацією на Донбасі

Пентагон висловив стурбованість ескалацією на Донбасі - фото з відкритих джерел

Він також додав, що в результаті ескалації на Донбасі 26 березня загинуло четверо українських військових.

"Ми стурбовані останньою ескалацією російської агресії на сході України, в тому числі порушенням режиму припинення вогню", — сказав Кірбі.

За даними джерела, представник Пентагону прямо звинуватив у загостренні ситуації Російську Федерацію, назвавши її дії "дестабілізуючими", а також такими, які підривають зусилля з деескалації.

Нагадаємо, що російські дипломати в Тристоронньої контактній групі відмовилися повторно оголосити режим повної бойової тиші на лінії розмежування в ОРДЛО. Така невтішна інформація була озвучена одним з представників вітчизняної делегації в ТКГ Сергієм Гармашем. За словами Гармаша, Росія була в меншості, однак це не завадило їй заблокувати таку просту домовленість. Українська пропозиція про двостороннє припинення обстрілів, озвучена Леонідом Кравчуком, підтримали представники місії ОБСЄ. Російська делегація заявила, що угода про "режим тиші" існує ще з літа минулого року, тому в його повторенні Москва не бачить сенсу.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що Кремль, залишаючи без уваги, що саме через обстріли з російської сторони ситуація в регіоні загострилася, вважає Україну причетною до ескалації на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини