Головна Новини Світ ЄС Переговори про вступ України до ЄС на паузі: від Києва чекають останнє рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори про вступ України до ЄС на паузі: від Києва чекають останнє рішення

Скликання Єврокомісією міжурядової конференції буде фізичним початком переговорів щодо вступу України до Євросоюзу

26 грудня 2023, 17:48
Поділіться публікацією:

Україні залишається ухвалити один акт. Це закон про лобіювання, який уже внесено до Верховної Ради. Як тільки рішення буде ухвалено, скликання Єврокомісією міжурядової конференції буде фізичним початком переговорів щодо вступу України до Євросоюзу. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив посол України при ЄС Всеволод Ченцов, пише "Укрінформ".

Переговори про вступ України до ЄС на паузі: від Києва чекають останнє рішення

Україна-ЄС. Фото: з відкритих джерел

Посол вважає, що закон про лобіювання буде ухвалено протягом найближчих кількох місяців. Відтак Україна виконає всі умови на 100%.

"Європейська комісія має підготувати відповідний звіт і у березні подати його на розгляд держав-членів для того, щоб ухвалити рішення про скликання так званої міжурядової конференції, тобто це і є фізичний початок переговорів", – заявив дипломат.

Ченцов також наголосив, що обидві сторони не повинні стояти на місці до березня та мають готувати переговорну рамку, на якій відбуватимуться переговори.

Читайте також на порталі "Коментарі" — 15 грудня завершився дводенний саміт лідерів ЄС, на якому було прийнято як приємні для України рішення (про старт переговорів щодо входження нашої країни до Євросоюзу), так і немає (блокування угорським прем'єром Віктором Орбаном "мегапакету" бюджетних) змін, де було, зокрема, закладено 50 млрд євро на підтримку України). Тим часом президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн на прес-конференції за підсумками саміту ЄС у Брюсселі повідомила, що ЄК виділить Україні ще 1,5 млрд євро, які надійдуть найближчим часом. А лідери головних економік ЄС – Франції (Еммануель Макрон) та Німеччини (Олаф Шольц) запевняють, що Україна обов'язково отримає й ті самі 50 млрд євро. Які висновки можна зробити за підсумками саміту? Як події можуть розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

так

26 грудня 2023, 18:03

Люди отямтесь ,десятки років нас кормлять членством в ЕС,але ми їм і на.х не потрібні!


Новини