Головна Новини Світ ЄС Переговори щодо вступу України в ЄС: до якого рішення схиляється Єврокомісія
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори щодо вступу України в ЄС: до якого рішення схиляється Єврокомісія

За інформацією журналіста Рікарда Йозвяка, Єврокомісія рекомендуватиме розпочати переговори щодо вступу України до ЄС

8 серпня 2023, 15:48
Поділіться публікацією:

Єврокомісія розпочала підготовку доповіді про розширення ЄС, в якій, швидше за все, міститиметься рекомендація щодо початку переговорів щодо вступу з Україною. Як передає портал "Коментарі", про це у себе на Twitter написав брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

Переговори щодо вступу України в ЄС: до якого рішення схиляється Єврокомісія

Україна – ЄС. Фото: з відкритих джерел

"Почалася підготовка доповіді Єврокомісії про розширення ЄС, яка має бути опублікована у другій половині жовтня. Судячи з усього, в ній будуть рекомендації для України та Молдови розпочати переговори про вступ до ЄС, а для Грузії — надати статус кандидата. Однак для цього необхідний консенсус 27 членів ЄС у грудні", — зазначив Йозвяк.

Нагадаємо, 2022 року активно йшли переговори про перспективи членства України в ЄС. Тоді питання обговорювалося дуже активно і були навіть оптимісти, які прогнозували, що 2023-2024 Україна офіційно приєднається до Євросоюзу. Тим більше, що торік Україна набула статусу кандидата на вступ до ЄС. Щоправда, разом зі статусом Київ отримав список умов, які необхідно виконати перш, ніж стати повноцінним членом ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — 15 вересня 2022 року після візиту до Києва голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн президент України Володимир Зеленський заявляв, що у 2023-му році Україна має вийти на ясність у головному питанні: "коли зможемо розпочати переговори про членство у ЄС". Якими є перспективи як євроінтеграції України, так і посилення європейських санкцій проти РФ? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – завадив отримати статус кандидата на членство в ЄС: Арахамія відповіла на звинувачення прем'єра Грузії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини