Головна Новини Світ ЄС Підтримка під питанням: єдина країна ЄС заблокувала фінансову допомогу Україні на 2023 рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Підтримка під питанням: єдина країна ЄС заблокувала фінансову допомогу Україні на 2023 рік

Угорщина висловилася проти надання Україні макрофінансової допомоги Євросоюзу

6 грудня 2022, 13:20 comments1474
Поділіться публікацією:

На засіданні міністрів фінансів Європейського Союзу Угорщина заблокувала надання Україні 18 млрд євро макрофінансової допомоги у 2023 році. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Дзеркало тижня".

Підтримка під питанням: єдина країна ЄС заблокувала фінансову допомогу Україні на 2023 рік

Євро. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що під час відкритої частини засідання Ради з економічних та фінансових питань міністр фінансів Угорщини Міхай Варга від імені країни заявив, що Будапешт проти ухвалення Європейською радою законодавчих поправок, в яких і закладено виділення Україні в 2023 році 18 млрд євро макрофінансової допомоги плюс.

"Угорщина проти виправлення у фінансове законодавство", – заявив голова Мінфіну Угорщини у Брюсселі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що Україна готова вести з Росією переговори, зокрема про гарантії безпеки. На його думку, є чотири попередні умови: повне виведення військ РФ з території України; відшкодування заподіяної шкоди (репарації); забезпечення покарання військових злочинців; відмова РФ від ядерної зброї. Про що говорить подібна заява? Чому його робить саме Арахамія і саме зараз? Які є сценарії проведення переговорів – які здаються найімовірнішими? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — радник голови ВП Михайло Подоляк, коментуючи ПП, що почастішали, на російських військових аеродромах і не тільки там, зазначив, що система управління в РФ практично обрушена, тому скрізь починаються аварії і пожежі, і такі ексцеси будуть продовжуватися. Люди бачать, що тієї держави, яку вони боялися, більше немає, вважає Подоляк. На його думку, Росію також слід позбавити ядерної зброї. Підтримка путінського режиму явно слабшає. Коли і чому він може впасти? Яка доля чекає на країну-агресора в найближчому майбутньому? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Валдемар Кокосович

6 грудня 2022, 16:58

ипноатнлг

Валдемар Кокосович

6 грудня 2022, 16:57

Пиздюлину укродыбилам

Валдемар Кокосович

6 грудня 2022, 16:57

Укродыбилам - пиздюлину, а не денег


Новини