Головна Новини Світ ЄС "Північний потік-2": новообраний канцлер Австрії схвалив запуск російського газопроводу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Північний потік-2": новообраний канцлер Австрії схвалив запуск російського газопроводу

Новий канцлер Австрії Карл Негаммер підтримав "Північний потік-2"

14 грудня 2021, 13:30
Поділіться публікацією:

Новообраний канцлер Австрії Карл Негаммер підтримав російський газопровід "Північний потік-2" і його запуск. Таку заяву Негаммер зробив в інтерв'ю для видання Die Welt.

"Північний потік-2": новообраний канцлер Австрії схвалив запуск російського газопроводу

Новообраний канцлер Австрії Карл Негаммер - фото з відкритих джерел

Як повідомив новий канцлер Австрії, газопровід Росії є одним із важливих проектів, що може надати країнам Європейського Союзу безпеку поставок. 

"Я очікую, що Північний потік-2 незабаром можна буде ввести в експлуатацію, як і планувалося", — заявив Негаммер.
Також новообраний канцлер Австрії сказав, що "Північний потік-2" та ескалація військових сил Росії на кордоні з Україною жодним чином не пов'язані. Також Негаммер повідомив, що спроби блокувати російський газопровід можуть лише зашкодити Європейському Союзу.

За словами австрійського політика, необхідно, щоб держави ЄС мали забезпеченість енергоресурсами з якомога більшої кількості джерел та "мали відповідні трубопроводи".

Негаммер також висловив свою незгоду з позицією США щодо використання "Північного потоку-2" як важелю впливу на Росію через агресію стосовно України.

Як повідомляли раніше "Коментарі", уже відомо про нову кандидатуру на посаду міністра закордонних справ. В Німеччині новою міністеркою  стане жінка — Анналена Бербок. Нова кандидатка має доволі жорстку позицію стосовно газопроводу "Північний потік-2" й переконана в необхідності блокування газопроводу, який збудувала Росія. Партія Анналени Бербок виступає за те, щоб Європейський союз залишався відкритим для партнерів Східної Європи. З іншого боку, нова кандидатка переконана, що Україна не зможе отримати членство НАТО через те, що на її території відбуваються воєнні дії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини